YouTube

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %-0,23
  • BIST
    %0,80
Yerköy’de “Mers Virüsü” şüphesi

Yerköy’de “Mers Virüsü” şüphesi

Hac dönüşü yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetleri görülen 84 yaşındaki bir kişi, Yerköy’de yapılan ilk müdahalesinin ardından Yozgat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi
23102014mersYerköy ilçemizde, hac dönüşü rahatsızlanan kişi, Yozgat Devlet Hastanesi’nde gözlem altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, bir süre önce hacdan dönen Hasan Yılmaz (84), yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetleriyle 112 acil servisine başvurdu.
Hasan Yılmaz’da görülen belirtiler nedeniyle MERS virüsünden şüphelenilmesi üzerine olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Yozgat Devlet Hastanesine sevk edildi.
Hasta Yılmaz hastaneye gelmeden önce Yozgat Devlet Hastanesi Acil Servisi karantina altına alındı. Sağlık görevlileri ve olayı takip eden basın mensuplarına maske ve eldiven dağıtıldı.
Hastanın kızı, babasının geçtiğimiz Perşembe günü hac’dan geldiğini belirterek, “Babam geldiğinde gayet sağlıklı ve bir sıkıntısı yoktu. Akşam rahatsızlanmış bana söylediler, ben de hastaneye getirmelerini istedim. Şuanda hastaneye geldi” dedi.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Cahit Kayhan ise hastanın geçen hafta hac’dan geldiğini belirterek, “Hastamızın hac’da Mers virüsü kapmış olacağı şüphesiyle hastaneye getirildi. Hastanemizde gerekli izalasyonlar yapıldı. Ancak hastanın şu an hastalığın belirtilerinden olan yüksek ateş yok. Gerekli tahliller yapıldıktan sonra durum netleşecek” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji