YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,03
  • ALTIN
    %0,93
  • BIST
    %2,66
Yerköy'de meyve fidanları satışa çıktı

Yerköy'de meyve fidanları satışa çıktı

Yerköy İlçemizde bahar ile birlikte havalar ısınınca meyve fidanlarının satışı başladı.
08032012fidanHaşim Kılıç Mahallesi Açık Pazar Caddesinde No 21’e açılan işyerinde meyve fidanlarının tanesi 5 ila 10 Lira’dan satışa sunuluyor.
Meyve fidanlarının yanı sıra isteyenlere çam, ceviz, kavak, akasya, mandalin ve limon fidanlarının da satıldığı belirtildi.
8 yıldır fidan satışı ile uğraşan Yüksel Sungur ve Serkan Uyar isimli vatandaşlar, havaların ısınmasıyla satışlara başladıklarını söyledi.
Fidan satışı yapan Serkan Uyar, “İşimiz bahar aylarıyla birlikte başlayıp, yaklaşık 50 ila 60 gün sürüyor. Bu süre içerisinde elimizdeki ağaçları bitirmek zorundayız.” dedi.
Fidan satışlarına bu hafta itibari ile başladıklarını belirten Uyar, sattıkları fidanların sertifikalı fidan olduğunu söylerken, genelde meyve fidanına rağbet olduğunu ifade etti.
Uyar, “Bu işi 2 kişi yapıyoruz. Nisan ayının sonuna kadar bu ağaçları bitiremezsek, hepsi kuruyup elimizde kalacak. Geçen yıla göre bu yıl satışlarımız da artış bekliyoruz.
İlçemizde önceleri, Çarşamba günleri hal meydanına kurulan ve seyyar olarak satışı yapılan fidanların satımları yasaklandı.
Şuan yeni uygulamaya göre fidanlar sertifikalı olmak zorundadır. İş yerimizde satış olduğumuz fidanlar ziraat mühendisi gözetiminde olduğu gibi her bir fidanımızda sertifika belgesi mevcuttur.
Fidan aldığınızda, fidanların üzerine cinsi ve hangi ağaçla aşılandığı sertifikasında yazmaktadır.” şeklinde konuştu.
Fidan satıcısı Uyar, “Meyve fidanlarının Haşim Kılıç Mahallesi Açık Pazar Caddesi No 21’de” sattıklarını ifade ettiler.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Serkan hangi meyvelerin var bana antep fistigi lazim 50 kadar ve 5 adet kivi,5 adet kizilcik, 10 adet malatya kayisi, 5 adet cinar, 5 adet kayin, 50 adet amerikan uzumu, 10 adet akasya, 10 adet cam selvi, 10 adet mese selvi,20 adet fistikcami, 10 adet findik , 10 adet kaman cevizi, 5 adet hamineli, 5 adet ahlat vesaire lazim Bana hangilerini ve kaca temin edebilirsiniz. Bildirirsen cok memnunolurum. Ben Allah izin verirse mart sonuna geliyorum. AEO amcan omer

    • abı sen bu agacları nere dıkecen hepsını anladımda antep fıstıgı ne iş su bızım abdallar koyuu guneyemı taşındıııı:)))

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji