YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %3,10
Yerköy'de mezar taşı ustası Ağaoğlu’nu mahkemeye verdi

Yerköy'de mezar taşı ustası Ağaoğlu’nu mahkemeye verdi

İlçemizde mezar taşı ustalığı yapan Murat Sağlamöz, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’nun kendisiyle uğraştığını ve işyeri ruhsatı olmadığını gerekçe göstererek işyerini mühürlediğini iddia etti.
18092011mezarciYerköy ilçemizde mezar taşı ustası olan Murat Sağlamöz, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’nun kendisiyle uğraştığını ve işyeri ruhsatı olmadığını gerekçe göstererek işyerini mühürlediğini iddia etti. Sağlamöz, Başkan Ağaoğlu’nu haksızlık yaptığı gerekçesi ile mahkemeye verdi.
Yerköy’de 100. Mahalle Yozgat yolu üzerinde 14 yıldır mezar taşı ve süsleme işiyle uğraştığını ifade eden Murat Sağlamöz, “Yıllardır evimin geçimini mezar taşı işi yaparak sağlıyorum. Yaklaşık 10 ay önce şimdiki yani Yerköy Belediye Başkanının mühürlettiği işyerine taşındım. İşyerinin eksiği çoktu. Yer düzeltmesi ve yerin beton zemin yapmam dolayısıyla 10 Mayıs 2011 tarihinde belediyeye iş yeri ruhsatı için müracaatta bulundum. Fakat hiçbir şekilde gerekçe göstermeyerek ‘Biz seni oradan çıkartacağız’ gibi sözlerle belediyenin ilgili birimindeki görevliler benim dilekçemi almadı. Belediye başkanıyla görüşmek için gittiğimde başkan benle görüşmek istemedi. Fakat öğrendiğim kadarıyla beni işyerimden çıkartarak başka birisine orayı kiraya verecekmiş. Bende bunun üzerine belediye başkanını mahkemeye verdim. ” dedi.
Daha önceki işyerinin de ruhsatını almak için harçları yatırdığını ama ruhsatı belediye tarafından verilmediğini öne süren Sağlamöz, “Daha önceki işyerimin ruhsatını almak için bütün harçları yatırdım ve yatırdığıma dair bütün evraklar elimde buna rağmen o zamanda aynı zorlukla karşılaştım. Şimdi de aynı şekilde bana zorluk çıkartarak işyerimi belediyeden gelen zabıta ekipleri mühürledi. Burada 4 kişi daha çalışıyordu. Şu mübarek Ramazan ayında onların da ekmeğine mani oldular ben kanunen sonuna kadar hakkımı arayacağım. İnşallah devletimizin yetkilileri sesimizi duyar bize bu konuda yardımcı olur. ” diye konuştu.
Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ise suçlamaları kabul etmeyerek, şöyle dedi: “10 yılı aşkın süredir bu kişi neden bu zamana kadar iş yeri ruhsatını almamış. Bizim belediye olarak yapacak bir şeyimiz yok. Kanun neyi gerektiriyorsa biz onu uygulayacağız. Tabiî ki o işyerini de kapatacağız. “dedi.
Haber: Yerköy Gazetesi
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. adamın iş yeri ruhsatı yok on senedir bi de zeytinyağ gibi üste cıkıyo…sen ağaoğlunu ne belledin o böyle şeylere papuç bırakmaz

  2. bu adam iş yeri ruhsatı almak için başvurmuş zaten.memurlar ilgilenmeyip ruhsatı vermeyincede mahkemeye veriyor.. yerköyde belki ruhsatsız olan kaçtane esnaf var nerden biliyorsun ağaoğlunun pabucu bırakıp bırakmadığını ?

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji