YouTube

  • DOLAR
    %-0,12
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %0,54
  • BIST
    %-0,05
Yerköy’de öğrenciler mahkeme salonunu sınıfa taşıdı

Yerköy’de öğrenciler mahkeme salonunu sınıfa taşıdı

04112016mahkeme
Yerköy Hakimi Şahin Kaplan, Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu ve Avukatlar Muhsin Ayanoğlu ile Murat Kılıç, Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencilerine uygulamalı mahkeme dersi verdi.
350 öğrencinin öğrenimini sürdürdüğü Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencileri, adliyelerdeki mahkemelerin nasıl işlediğini hem teorik hem de pratik olarak öğrenmeleri için hakim, savcı ve avukatlarında katılımı ile eğitim gördüler.
Uygulamalı eğitim öncesi öğrencilere bir konuşma yapan Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, özellikle Adalet Bakanlığının çeşitli birimlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman gücü için adalet liselerinin büyük rol oynadığını söyledi.
Adalet lisesi öğrencilerinin öğrenimini sürdürdüğü eğitimde adliyelerdeki mahkemelerin nasıl işlediğini hem teorik hem de pratik olarak öğrendiğini ifade eden Eroğlu, “Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencileri, eğitimlerinde daha faydalı olmak için mahkeme salonuna benzeyen özel bir sınıf hazırlamışlar. Öğrenciler adliyelerdeki mahkemelerin nasıl işlediğini hem teorik hem de pratik olarak burada öğreniyor. Öğrenciler zabıt katipliği içinde 10 parmak klavye kullanıyor. Buradan mezun olan öğrenciler Meslek Yüksekokullarına oradan da dört yıllık fakültelere geçme imkanına sahiptirler. Bizlerde öğrencilerimize fayda sağlamak için Yerköy Hakimimiz Şahin Kaplan ve Avukatlar Muhsin Ayanoğlu ile Murat Kılıç ile birlikte öğrencilere uygulamalı eğitim vermek istedik. İnşallah bu uygulamalı öğrencilerimize faydalı olur” dedi.
Hakim Şahin Kaplan ise “Burada bir duruşmada neler yapılıyorsa öğrencilerimize burada aynısını canlandırmaya çalışacağız. Öğrencilerimiz ileride adliyelerde istihdam edilebileceklerinden dolayı mesleklerini burada tam öğrenmiş olacaklar.”
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji