YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,44
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %0,80
Yerköy’de Öğrenciler Şehit Ailesini ve Yerköy Şehitliğini Ziyaret Etti

Yerköy’de Öğrenciler Şehit Ailesini ve Yerköy Şehitliğini Ziyaret Etti

Yerköy ilçemizde bulunan Nurdoğdu Ortaokulu öğrencileri öğretmenleriyle beraber “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi” dolayısıyla Yerköy Şehitliğini ve Şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın ailesini ziyaret etti.
20032015sehitlikNurdoğdu Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Savaş Genç eşliğinde Yerköy Şehitliğine giden öğrenciler tüm şehitlerimiz için dua etti.
Şehitlik ziyaretinde tüm şehit kabirleriyle tek tek ilgilenen öğrenciler daha sonra 22 Ağustos 2012 tarihinde Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında mayın patlamasının ardından çıkan çatışmada şehit düşen İbrahim Yıldız’ın ailesinin evine gittiler.
Şehit ailesini ziyaret ederek onlara bir nebze destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Savaş Genç, şehitlik makamının İslam Dini’nde önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Şehit bir evlat sahibi olmak kimseye nasip olmaz, şehit ailesi olmak, şehit yakını olmak, bir şereftir. Ne mutlu sizlere. Yüce Türk devleti ve Türk milleti sizlerden gurur duyuyor. Huzur ve güvenimizi vatan uğruna canını feda eden evlatlarımıza, evlatlarına helal süt emziren annelerimize borçluyuz. Yüreğinizdeki acıyı alnınızda gurur ve onur tacı olarak görüyoruz” dedi.
Bir süre aileyle sohbet eden öğrenciler daha sonra Şehit İbrahim Yıldız’ın odasını gezdiler. Burada şehidin eşyalarını gören ve bilgi alan öğrenciler aileyle vedalaşarak ayrıldılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji