YouTube

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,33
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %-1,12
Yerköy'de öğrenciler uluslararası bilgi yarışmasına katıldı

Yerköy'de öğrenciler uluslararası bilgi yarışmasına katıldı

Yerköy ilçemizde öğrenciler bu yıl 11.si düzenlenen “Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması”na katıldı.
18122014okulNurdoğdu Ortaokulu’ndan 12, 80.Yıl Yerköy Ortaokulu’ndan 41 olmak üzere toplam 63 öğrencinin katıldığı yarışmanın birinci etabı 15 Aralık 2014 itibariyle tamamlandı.
Yarışma hakkında bilgi veren 80.Yıl Yerköy Ortaokulu müdürü Sebahattin Bircan  “Ural Federal Bölgesi Öğretmen evi tarafından her yıl düzenlenen yarışmanın amacı öğrencilerin uluslararası öğrenebilme yeteneklerini geliştirmek ve kaynaşmalarını sağlamak; katılan ülkelerdeki öğretmen ve öğrenciler arasındaki kültürel ve bilimsel ilişkileri arttırmaktır. Aralık 2013’te 10.su düzenlenen yarışmaya Türkiye’den 7890 toplam da 10 ülkeden 143840 öğrenci katılmıştır.” dedi.
Böylesine büyük uluslar arası bir yarışmaya öğrencilerin katılımından son derece mutlu olduklarını ifade eden Bircan “Öğrencilerin ufkunu açmak anlamında yarışmanın büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Yarışmaya katılan öğrencilere sertifikalarını 25 Aralık tarihinden sonra dağıtmaya başlayacağız. Umarım öğrencilerimiz başarılı olurlar ve ilimizi başarılı bir şekilde temsil ederler.” şeklinde konuştu.

  1. Etabı tamamlanan Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasının Türkiye finali ise 28 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji