YouTube

  • DOLAR
    %0,43
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,38
  • BIST
    %-0,06
Yerköy'de öğrenciler “Yerli Malı Haftası”nı kutladı

Yerköy'de öğrenciler “Yerli Malı Haftası”nı kutladı

80.Yıl Yerköy Ortaokulu 5-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte “Tutum. Yatırım ve Türk Malları Haftasını” düzenledikleri sınıf içi etkinlikle değerlendirdiler
26122012yerli12 – 16 Aralık tarihleri arasında kutlanan ve Yerli Malı Haftası olarak bilinen uygulama hakkında bilgi veren Okul Müdürü Bilal Özcan “ Resmi adı “Tutum. Yatırım ve Türk Malları Haftası” olan ve 1946 yılından beri kutlanan bu etkinlikle öğrencilerin tutumlu olmaya, yatırım yapmaya ve Türk malları hakkında bilgi verilerek onları kullanmaya yönelmeleri amaçlanmaktadır.” dedi.
Bu haftanın kutlanmasındaki temel çıkış noktasının bu hafta düzenlenen etkinliklerle 2.Dünya savaşı sonrasında oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşturulması olduğunu vurgulayan Özcan “ Yerli malı yurdun malı, her vatandaş onu kullanmalı” sloganıyla kutlanan bu haftanın ruhuna uygun olarak okulumuzda sınıf bazında birçok etkinlik düzenledik. Öğrencilerimizi yerli mallar konusunda bilgilendirip kullanmaya teşvik ettik. Umarım bu etkinlikler sonucunda öğrencilerimiz tutumlu olma ve yabancı marka kullanma özentisinden vazgeçip bize ait olan malları ve markaları kullanma konusunda daha hassas davranırlar. ” dedi.
Evlerinden getirdiği yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaşarak birlikte yiyen ve gönüllerince eğlenen öğrenciler de “Yerli Malı haftasını çok sevdiklerini ve her yıl arkadaşlarıyla beraber kutladıklarını” ifade ettiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji