YouTube

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %-1,11
  • BIST
    %-0,50
Yerköy’de Öğrencilere Aşure İkram Edildi

Yerköy’de Öğrencilere Aşure İkram Edildi

Yerköy 80.Yıl Yerköy Ortaokulu ve Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği “4.Geleneksel Aşure Günü”nde bin öğrenciye aşure ikram edildi.
19112012asure80. Yıl ortaokulunda gerçekleşen aşure dağıtım törenine Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy Müftüsü Necip Eren ve çok sayıda okul müdürünün katıldı.
“4.Geleneksel Aşure Günü” hakkında açıklama yapan Bahattin Karabulut “Allah’ın ay’ı olarak isimlendirilen mübarek ve bereketli bir aydayız. Bu mübarek ayda son üç sene olduğu gibi öğrencilerimize aşure ikramımızı yaptık. Geleneklerimizde yer alan ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan aşure gününü 4.kez öğrencilerimize aşure ikram ederek gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği düzenli olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Öğrencilerin ve velilerin aşure dağıtımından oldukça memnun kaldığını ve hafta boyunca “Muharrem Ay’ı ve “Aşure” hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen Karabulut,  “Dernek olarak dini ve milli değerlerimizi koruma ve bunları yeni nesile aktarma gayreti içerisindeyiz. Öğrencilerin hem bilgi hem de kültürel boyutta kazanacakları çok şey olduğuna inandığımız için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz etkinliğimizin finansmanını karşılamada yardımcı olan 80.Yıl Yerköy ortaokulu öğretmen ve idarecilerimize ve bizi kırmayıp etkinliğimize katılan misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice etkinlikleri böyle dayanışma ve paylaşma içerisinde gerçekleştiririz. Bu vesile ile Muharrem ayının ilçemize, ilimize, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
a?ure edildi

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji