YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %1,45
  • BIST
    %3,10
Yerköy’de öğrencilere ’kırım kango kanamalı ateşi’ semineri

Yerköy’de öğrencilere ’kırım kango kanamalı ateşi’ semineri

Yerköy’de ilkokul öğrencilerine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsünün taşıyıcısı olan kenelere karşı korunma tedbirleri konulu eğitim semineri düzenlendi.
01042015keneYerköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından 80. Yıl Ortaokulu konferans salonunda verilen seminerde, KKKA Hastalığı virüsü taşıyıcısı olan kenelere karşı korunma tedbirleri ve hastalık belirtileri anlatıldı.
Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Harun Macit, öğrencilere bilgisayara destekli görsel bilgiler aktardığı konuşmasında, Mart ve Eylül aylarında görülmekte olup en fazla Temmuz ayında ortaya çıkan kenelerin insan vücudunda en çok Kollar-Bacaklar-Gövde-Koltuk altları-Kulak arkası-Ense ve kasıklara yapışmakla birlikte bütün vücut bölgelerine yapışabileceğini söyledi.
Dr. Harun Macit “Vücuda yapışan kene en kısa sürede çıkarılmalı ve kesinlikle çıplak elle çıkartılmamalı ve ezilmemelidir. Olabildiğince kısa zamanda sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Kenelerin bulaştırdığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü insanlara geçtiğinde; Ateş, üşüme, titreme, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yüzde ve gözlerde kızarıklık, bulantı-kusma-ishal gibi şikayetler başlar. Daha sonra kanamalarla ölüme kadar gidebilen bir hastalık haline gelir. Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda Toplum Sağlığı Merkezimizce İlçemiz Merkez okullarında öğrencilerimizi bilinçlendirme amacıyla belirli programlar dahilinde eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Başta eğitimciler, idareciler olmak üzere tüm anne ve babaların, çocukların bu eğitimlerden yararlanmaları için gayret göstermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji