YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy'de Öğretmen Okullarının 166'ıncı Yılı Kutlandı

Yerköy'de Öğretmen Okullarının 166'ıncı Yılı Kutlandı

Öğretmen okullarının kuruluşunun 166.Yıldönümü Yerköy ilçemizdeki Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.
18032014166Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen kutlama törenine Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan, Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Necip Aydın, 1848 Yılından buyana Türk Eğitim sistemimizin en önemli yapı taşlarından biri olan öğretmen okullarının adından sıkça söz edildiğini söyledi.
Öğretmen okulunun eğitimin meşalesini omuzlarında taşıdıklarını, eğitimin bayraklaşmış ismi olduğunu dile getiren Aydın, şu ifadelerde bulundu:
“1848’den bu yana var olan öğretmen okulları, bugün sayıları üç yüzü bulan okullarıyla adeta koca bir çınara dönüşmüştür. îşte bu yüce çınarın taze bir dalı olarak, kökü mazide olan bir âti olma anlayışıyla, 2005 yılında Eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuz, kendisine yüklenen misyonun farkındalığın da sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel bir çok çalışmanın ilçemizdeki hatta ilimizdeki öncüsü olmuştur.
Eğitimde ahlâkı, sevgiyi, öğretimde bilimin ışığında daima zirveyi hedefleyen okulumuz, kısa sürede topluma kazandırdıklarıyla gözde bir okul olmuştur. Bu zamana kadar mezun ettiği 214 öğrencinin 205’ini yüksek öğretime yerleştirerek %96’lık yerleştirme başarısı elde etmiştir.
Okulumuz, Tıp fakültesine 3. Eczacılık 1,Fizik Tedavi Rehabilitasyon 1,Hukuk fakültesine 18,İktisadi ve idari bilimler fakültesine 18, Mühendislik 40, psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerine 5 Sosyal ve Sağlık hizmetlerine 6 ve Eğitim Fakültelerine 103 öğrenci kazandırarak bunun haklı gururu yaşamaktadır.
Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi ,gücünü sürekli değişim ve yenilikten alan, çağı yakalamak değil, çağın ötesinde olmak ülküsüyle evlatlarını geleceğe taşıyan, daima güzellikleri arzulayan kadrosuyla geleceğe emin adımlarla yürümektedir.
Okulumuz, eğitimin tüm kışlarında kardelenler misali dimdik ve hırçın, baharında ise çiğdemler, papatyalar, sümbüller ve menekşeler gibi renk renk çağlayanlar misali dolu dizgin mecrasını arayan değil yeni mecralar açan, engin bir ufukla yılmadan devam etmekte yoluna. Azmi Ferhat’ı kıskandınrcasına büyük, sevdası da bir o kadar güçlü. Edindiği tarih şuuruyla ecdadına söz vermişçesine bir ülkü ve mesuliyet duygusuyla sahip çıkmakta yarınlara.
Bugün Mücadele sathı bir cephe değil belki ama; bulundukları mekanların ve imkanların hakkını vererek, bugünler için gözlerini kırpmadan bir gül bahçesine girer gibi ölüme koşan nice şehitlerimizin aziz ruhlarını şad etmek boynumuzun borcudur.
Konuşmama son verirken Çanakkale’de vatan toprağının savunulması uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emanetlerini canımızdan aziz biliyor, ruhları şad olsun diyorum.”
Aydın’ın konuşması ardından, Yerköy Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji