YouTube

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %-0,21
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %0,80
Yerköy’de ORAN bilgilendirme toplantısı yapıldı

Yerköy’de ORAN bilgilendirme toplantısı yapıldı

ORAN Kalkınma Ajansı 2014 yılı mali destek programları bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
15122012oranOrta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen yeni mali destek programlarının tanıtımı Yerköy Öğretmen evi toplantı salonunda ilgili kurum ve özel sektör temsilcilerinin katılımları gerçekleştirildi.
Gerçekleşen toplantıya, İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Emniyet Müdürü Erdal Tepe’nin yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda KOBİ temsilcisi katıldı.
Program Yönetim Birim Uzmanı Ahmet Amin Kilci, Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan ORAN’ın 2014–2023 dönemi bölge planı hazırlık çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
Ajansı’nın 2014–2023 dönemi bölge planı hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirten Kilci, şu şekilde konuştu;
“Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, 2014 yılı teklif çağrısı kapsamında yürütülecek olan “Rekabetçi Üretim”, “İstikrarlı Büyüme” ve “Sosyal ve Kentsel Kalkınma” mali destek programları kapsamında uygun proje başvurularının kendisine sunulması amacıyla ilana çıkmış bulunmakta.
Programın genel amacı; TR72 Bölgesi Kayseri ilinde rekabetçi sektörlerde faaliyet gösteren ve stratejik alanlara yönelik ürünlerin imalatını yapan, kar amacı güden gerçek ve tüzel kişilerin program önceliklerine uygun olarak desteklenerek, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve çevresel öncelikler çerçevesinde, bunların ulusal ve küresel ölçekte rekabetçiliklerinin artırılması ve daha yüksek katma değerli mal ve hizmet değer zincirlerine geçişin sağlanması yoluyla bölgesel gelişmeye katkı sağlanmasıdır.
Yozgat’ta KOBİ’lerin başvuru yapabileceği ve 10 milyon TL toplam bütçeli “İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı” ile katma değeri yüksek yenilikçi sektörel oluşumların desteklenmesi ve üretim kapasitesinin artırılması yoluyla bölgesel gelişmeye katkı sağlanması hedeflenmiştir” dedi.
Ajansın mali desteklerinin, üretim yapan sanayicinin devletin desteğini yanında hissetmesi açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Kilci, desteklerden istifade etmek isteyenlere KOBİ’lerin program önceliklerine uygun olarak hazırlayacakları nitelikli projeleri 14 Şubat 2014’e kadar ajansa sunmaları gerektiğinin altını çizdi.
Mali destek programı tanıtım videosu ve bilgilendirme sunumları yapıldığı toplantıda katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından program sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji