YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,18
Yerköy'de Pancar Hasadı Başladı

Yerköy'de Pancar Hasadı Başladı

Yerköy ilçemizde, 2012 yılı pancar hasadı geçtiğimiz günlerde başladı. Yerköy İlçemize bağlı köylerinde yaklaşık 20 bin dekarlık alandaki pancarların hasadına başlandığı belirtildi
03102012pancar1Bölgede şeker pancarı hem yöre çiftçisi, hem de çevre il ev ilçelerden gelen tarım işçilerinin geçim kaynağını oluşturuyor. Bölgede en fazla şeker pancarı üretiminin yapıldığı Yerköy ilçemizde şeker pancarı hasadı bazı yerlerde makine, bazı yerlerde ise tarım işçileri tarafından yapılıyor.
İlçede pancar üreticiliği yapan Çelebi Ünal, ekmiş olduğu 93 hektarlık alandaki pancarların sökümüne başlandığını ifade edilirken, bu yıl pancar veriminde beklenen kalitenin ve tonajın alındığını belirtildi.
Dekara ortalama 6-7 ton pancar hasadının gerçekleştirilmekte olduğunu kaydeden çiftçi Ünal, Yerköy ve beldelerinde de ortalama 15-20 bin ton üzerinde pancar veriminin olacağını tahmin ettiklerini aktardı.
Çoğu yerde pancar kalitesinin ve veriminin beklenenden daha iyi olduğunu ifade eden Ünal, bazı pancarların 9 ila 10 kilogramağırlığında olduğunu dile getirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Daha Eden Pancar

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji