YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Yerköy'de pazarcı esnafı pazarın ikiye ayrılmasından dertli

Yerköy'de pazarcı esnafı pazarın ikiye ayrılmasından dertli

Yerköy ilçemizde, Çarşamba günleri kurulan sebze pazarı ile kuru gıda, peynir ve konfeksiyon pazarının ayrılması, peynirciler ve konfeksiyoncuları zor durumda bıraktı.

24062011pazaYaklaşık iki yıl önce sebze pazarının ayrılmasıyla satışlarının durma noktasına geldiğini belirten esnaf Naim Kılıç, “Daha önce sebze pazarına gelen vatandaşlar peynir ve kuru gıda tezgâhlarının bulunduğu kısma da gelerek alışveriş yapıyordu.

Ancak iki pazarın ayrılmasıyla bizim işimiz durma noktasına geldi. Pazar bu şekilde ayrı durursa yakın zamanda tezgâhımızı kapatacağız. Tezgâhımız kapanırsa sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım isteyeceğiz. İşimizin devam etmesi için pazarın birleştirmesini istiyoruz” dedi.

“Pazar bölümü ayrıldı işlerimiz düştü”

Pazarda konfeksiyonculuk yapan Ahmet Demirel de pazarın ayrılmasıyla satışlarının durma noktasına geldiğini ifade ederek, “Vatandaşlar haftalık sebze ihtiyacını pazardan karşılıyor. Pazara geldiğinde bizim konfeksiyon bölümüne de gelip alışveriş yapıyorlardı. Ancak Pazar ayrıldı, sebze almaya gidenler bizim bulunduğumuz pazara uğramıyor, dolayısıyla satış yapamıyoruz. Belediyeden tekrar pazarın birleştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji