YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy’de Şap Aşısı, Kampanyası

Yerköy’de Şap Aşısı, Kampanyası

Yerköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şap hastalığı ile mücadele amacıyla aşılama kampanyası başlatıldığını söyledi.
19032014sapYerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, yaptığı açıklamada şap aşılama kampanyasının Nisan ayının son gününe kadar devam etmesi planını belirtti.
Yıldız, gazetemiz muhabirine şu açıklamalarda bulundu:
“Büyükbaş hayvanlarda meydana gelen et ve süt kaybı, gebe hayvanlarda yavru atma, genç hayvanlarda ölümlerin görülmesi gibi ekonomik değeri yüksek kayıplara neden olan hastalıkla mücadele için ilçemizin bütün köylerinde aşılama yapılmaktadır.
Ülkemizde ve her yıl görülen şap hastalığı hayvanlarımızı büyük ölçüde etkilemektedir. Bu hastalıkla mücadele etmek için ilk başta hastalığa duyarlı hayvanların 2 aylıkken birinci, bir ay sonra ikinci ve daha sonra altı ayda bir periyodik olarak aşılarının yapılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, düzenli olarak aşısı yapılan hayvanlar hastalığa yakalanmamaktadır. Hastalıkla mücadelede aşılama ve hayvan hareketlerinin kontrolünün yapılmasının, hastalık çıktığında yapılacak tedaviden daha karlı olduğu bilinmelidir.”
Yıldız, hayvancılık yapılan tüm noktalara ulaşılıp aşılama işlemleri yapılacağını, daha önce şap aşısı yapılmayan ve küçükbaş kulak küpesi olmayan hayvanların nakillerine izin verilmeyeceğini kaydetti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji