YouTube

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,80
Yerköy’de Şehir İçi Trafikte Yeni Düzenleme

Yerköy’de Şehir İçi Trafikte Yeni Düzenleme

Yerköy trafik komisyonu, kavşak, sinyalizasyon, araç parkı çalışmaları için bir araya geldi.
12102013trafikYerköy Belediye konferans salonunda sine vizyon eşliğinde kavşak, sinyalizasyon, araç parkı çalışmalarını inceleyen komisyon şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacı ile yeni kararlar aldı.
Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, trafik mühendislerinin çalışmaları sonrasında oluşturulan simülasyonlar eşlinde şehir içi trafikte düzenleme çalışmalar yapıldığını, merkezdeki trafik yönleri ve parklar ile ilgili yeni düzenlemelerin uygulamaya konacağını ifade etti.
Yerköy’de trafik sisteminin bir bütün olarak ele alındığı belirten Ağaoğlu, trafik akışını rahatlatmak ve trafikte yeni düzenlemeler için çalışmaların başladığını söyledi.
Ağaoğlu, şehri içi tüm ana ve tali yolları göz önüne alınarak yapılan ölçüm ve araştırmalar sonucunda trafik düzenleme ve sinyal optimizasyonları ile önemli ölçüde iyileştirmeler yapılacağını belirterek şu şekilde konuştu;
“Belediyemiz tarafından yürütülen alt yapı ve asfaltlama çalışmaları sonrası şehir içi yol ağının kullanımındaki eksiklik ve yanlışlıklar tespit edilerek yol ağı kapasitesinin daha etkin kullanımına yönelik iyileştirme çalışmalarımız başladı.
Uzun süredir yürütülen çalışmalarda, kavşaklarda geometrik düzenlemeler, sinyalizasyon sistemi yenileme ve sinyalize kavşak uygulamaları, trafik işaret ve yön levhalarının yenilenmesi, ana cadde üzerinde park alanlarının oluşturulması gibi birçok uygulama hayata geçirilecek” dedi.
Kavşakların, yaya geçitleri ve refüjler dahil olmak üzere şehrimizin tüm ana ve tali yollarının bir bütün olarak ele alındığını ifade eden Ağaoğlu, trafik akış sisteminin yaya ve araç sayımlarına bağlı olarak yeniden düzenlendiği belirtti.
Şehir içi yollardan bazılarının trafik akış yönlerinin değiştirilmesi, tek ve çift yön uygulamalarında değişiklikler yapılması şeklinde yeni düzenlemeler uygulamaya konulacağını söyleyen Ağaoğlu, yapılan çalışmalar sonrasında Yerköy’ün büyükşehirlerden hiçbir farkının olmayacağının altını çizdi.
Gerçekleşen toplantıya, Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, İlçe Jandarma Komutanı jandarma yüzbaşı Deniz Işılar, ilçe emniyet müdürlüğü personelleri katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
trafikte Yeni

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji