YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %-0,24
Yerköy’de sertifika dağıtım töreni düzenlendi

Yerköy’de sertifika dağıtım töreni düzenlendi

Yerköy’de gerçekleştirilen “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu” nu tamamlayan kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle verildi.
06032014kaleMilli Eğitim Bakanlığı, İş Kurumu Yozgat İl Müdürlüğü ve Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfının “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında ortaklaşa düzenlediği “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu” nu tamamlayan kursiyerlere belgele ve hediyelerinin verildiği tören Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’nda yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlanan programda konuşma yapan Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muammer Almacı, Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Yozgat İş-Kur Müdürlüğü ve Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı işbirliğinde 1 Kasım -31 Aralık 2013 tarihleri arasında 424 saatlik “Fayans-Seramik ve Karo Döşemeciliği Meslek Edindirme Kursunu” açıldığını söyledi.
Bu kursa; 18-40 yaş arası işsiz vatandaşlarımız arasından seçilen 20 kursiyerle ve 31 bin 412 Liralık İş-Kur proje bütçesi ile başladıklarını ifade eden Almacı, “Bu projenin bizim için ayrı bir önemi vardı. Çünkü Uluslararası geçerliği olan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Fayans – Seramik ve Karo Döşemecisi sertifikası Türkiye de ilk bu kursiyerlerimizin alacak olmalarıdır.
Sayın Valim, kıymetli konuklar Dr İbrahim Bodur Kale Seramik Flitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı işbirliğinde açtığımız, 2011–2012 Eğitim Öğretim yılında Fayans – Seramik ve Karo Döşemeciliği Meslekte Uyum Kursu ile ilçemizden 13 vatandaşımız, Bu yıl ise Fayans – Seramik ve Karo Döşemeciliği Meslek Edindirme Kursu ‘ ile 18 vatandaşımıza altın bilezik takmanın gururunu yaşıyoruz Dr İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında tüm araç gereçleri temin edilerek, ilçemizdeki Cumhuriyet ve Nurdoğdu İlkokul ve ortaokullarının tuvalet ve lavaboları yenilenmiştir. Kursiyerlerimizle de mesleklerinde ilk kalıcı ış olarak bu okulların fayans kaplamaları yapılmıştır. İlçemiz eğitimine ve okulumuzla yapılan eğitim işbirliğindeki desteklerinden dolayı Kale Grubu Başkanımız sayın Zeynep Bodur hanfendiye ve çalışanlarına İş Kurumu II Müdürlüğümüze teşekkür ederim”dedi.
Kale Gurubu adına törene katılan, Kale Grubu Başkanı ve CEO Zeynep Bodur Okyay törende yaptığı konuşmada, “Kale Grubu’nu temsilen bu önemli günde sizlerle bir arada olduğum için hayli heyecanlı, bir o kadar da mutluyum. Sosyal sorumluluk çalışmalarımızı sistematik hale getirmek için 1991 yılında Grubumuzun Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un adı ve himayesinde faaliyet gösteren Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nı (KSV) kurduk. Yozgat’ta açtığımız bu kursu bitiren kursiyerlerimiz, yarın rahatlıkla Paris’te, Berlin’de zanaatlarını icra edecek düzeye sahip olarak ustalık belgesine kavuşmuş durumdalar. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Kale Grubu olarak Yozgat’ı Çan’dan sonra ikinci büyük üssümüz haline getirmek istiyoruz. Çünkü bizler artık kendimizi sizlerden birisi olarak görüyoruz” dedi.
Kursiyerleri tebrik eden Vali Abdulkadir Yazıcı ise Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Kale Gurubu yöneticileri ve tüm katılımcılara saygı ve sevgilerini sunarak başladığı konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen bu kursların sonunda kursiyerlerimize Bakanlık tarafından onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” veriyoruz. Ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bu sertifika ile işsiz gençlerimiz, Avrupa Birliği kriterlerine uygun, kalifiye ve nitelikli işgücüne sahip oluyorlar. Ben inanıyorum ki bu arkadaşlarımızdan bazıları ileride kendi iş yerlerini kuracaklar ve kendileri işveren olacaklar. Başkent Ankara’ya yakınlığı ile avantajlı durumda bulunan Yerköy İlçemizin, Yüksek Hızlı Tren çalışmalarının tamamlanması, jeotermal kaynakların doğru ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi ve Kale Gurubuna ait yatırımların bulunduğu özel organize sanayi bölgesinin daha da gelişmesiyle bu ilçemizin önümüzdeki yıllarda gözle görülür bir gelişme ve ilerleme kaydedeceğine inanıyorum ifadelerini kullandı.
Yerköy Adalet Meslek Yüksekokul’unda gerçekleşen toplantıya, Vali Abdulkadir Yazıcı,  Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay,  Yerköy Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir, Yozgat Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya,  Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji