YouTube

  • DOLAR
    %0,38
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,77
  • BIST
    %-0,57
Yerköy'de Sigara Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Yerköy'de Sigara Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Yerköy ilçesinde, kapalı alanda sigara içme yasağı uygulaması kapsamında denetimlerin sürdürüldüğü bildirildi.
03042013sigaraYerköy Çevre Sağlığı Teknisyenleri ve güvenlik görevlilerinden oluşturulan denetim ekipleri, ilçede faaliyet gösteren kahvehane, lokanta ve tekel bayisi gibi iş yerlerinde kontrol ve uyarı amaçlı sigara yasağı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Yerköy’de oluşturulan denetim ekipleri tarafından sigara denetimleri aralıksız olarak devam ettiğini belirten yetkililer, İlçe genelinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, işyerleri ve toplu taşıma araçlarına yönelik 4207 Sayılı Kanun gereğince denetimlerini aralıksız devam ettiğini ifade ettiler.
Denetim ekipleri, “Yerköy İlçe, Tütün Kontrol Kurulu Denetim ekibi olarak, hafta içi her gün Sağlık Bakanlığı talimatı doğrultusunda ilçe genelinde gerçekleştirilen tütün denetimleri yapılmaktadır.
5727 Sayılı Kanunla değişik 4207 sayılı tütün ve tütün ürünlerinin zararlarından insan sağlığının korunmasına yönelik çıkan yasa dahilinde yaptığımız denetimlerde ilçemizde bulunan tüm işletmelerde, toplu taşıma araçlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik denetimlerimiz hafta içi her gün planlı olarak yapıyoruz.
Denetimler esnasında tütün yasasına aykırılıklar tespit edildiğinden ekibimizce cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.
Ayrıca denetimlerimizin amacı tütün uygulamaları konusunda bilgilendirme olduğundan gerekli açıklamalar yapılmaktadır. Denetim esnasında yasaya uyum gösteren kamu kurumlarına ve işletme yöneticilerine teşekkür ediyoruz.“ dediler.
Yetkililer, kanun kapsamında yasağa uymayan kişilere 83 TL, sigara içilmesine izin veren ve uyarıcı levha bulundurmayan işyerlerine ise bin 103 liradan 5 bin 513 TL’ye kadar idari para cezası uygulanın altını çizdiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji