YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %1,31
  • BIST
    %3,10
Yerköy’de Siyer-Nebi yarışması yapıldı

Yerköy’de Siyer-Nebi yarışması yapıldı

Yerköy ilçe müftülüğü, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçe merkezinde 350 kişinin katıldığı ödüllü “Kutlu Doğum Siyer Sınavı” düzenledi.
12042014yarısmaYerköy ilçe müftülüğü, ilçe genelinde ortaokul, lise ve vatandaşlara yönelik ödüllü “Siyer-Nebi” yarışması gerçekleştirdi.
İlçe Müftüsü Necip Eren gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Namık Kemal İlköğretim okulunda gerçekleşen sınava 350 kişi katıldığını söyledi.
“Siyer-Nebi” yarışmasının üç kategoride yapıldığını belirten Eren, “Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde böyle bir yarışma düzenlemek istedik. Düzenlenen bu yarışmada Peygamber efendimizin hayatı gibi konulardan sorular sorulmuştur. Sınavımız 15 yaş sınırı ve 15 yaş üstü olmak üzere üç kategoriden oluştu. Bunların birincisi büyüklerin, Kuran Kursu öğretmenleri, öğretmenler veya kendisinin başarılı olduğunu düşünenlerin katıldığı Siyer-i Nebi ve Meal yarışması olup yarışma birincilerine 900 TL, ikincilerine 600 TL, üçüncülerine ise 300 TL ödül veriyoruz.
İkinci kategorimiz ise lise öğrencileri ve Kuran Kursu öğrencilerinin katıldığı Liseliler arası Siyer-i Nebi yarışması. Bu kategoride yarışan öğrencilere ise birinciye 600 TL, ikincilere 400 TL, üçüncülere ise 200 TL ödül vereceğiz. Üçüncü kategorimiz ise Ortaokullar arası Siyer-i Nebi yarışması: burada birinci olanlara 300 TL, ikincilere 200 TL, üçüncülere ise 100 TL ödül vereceğiz. Bunun dışında Kuran Kursları arası Kuran-i Kerimi güzel okuma yarışması yaptık. Burada ise birinciye 300 TL, ikinciye 200 TL, üçüncüye ise 100 TL ödül vereceğiz.
Yine başka bir kategori Kuran Kursları arası bilgi yarışması yaptık. Bu bilgi yarışmasında birinci olanlara grup olarak birinci gruba 300 TL, ikinci gruba 200 TL, üçüncü gruba ise 100 TL ödül vereceğiz. Ayrı bir kategori Lise öğrencileri ve Kuran Kursları arasında kompozisyon ve şiir yarışması yaptık. Bunlarda da birincilere 200 TL, ikincilere 150 TL, üçüncülere ise 100 TL ödül vereceğiz.
Ödülleri parasal olarak vermemizin sebebi dereceye girip, ödül kazanan öğrencilerimiz veya kişilerin en çok ihtiyacı olan yerlerde kullanabilmesini sağlamak için. Siyer-i Nebi yarışmasına Meal ile beraber 360 kişi katıldı. Kuran-i Kerimi güzel okuma yarışmasına 30 kişi  katıldı. Bilgi yarışmasına 21 kişi katıldı. Şiir ve kompozisyon dalında ise 29 kişi katıldı. Bunların ödüllerini 14 Nisan Pazartesi günü saat 20:00’da Belediye Düğün Solonunda verilecek Konferansın akabinde ödüller kazananlara dağıtılacak”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji