YouTube

  • DOLAR
    %-0,09
  • EURO
    %-0,23
  • ALTIN
    %-0,27
  • BIST
    %0,75
Yerköy'de “Yavru Tema” Kuruldu

Yerköy'de “Yavru Tema” Kuruldu

Yerköy 80.Yıl Ortaokulu 6/C sınıfı öğrencileri doğaya karşı olan duyarlılıklarını okullarında ilk kez “Yavru Tema” birimini kurarak gösterdiler.
03042013yavruKısa adı TEMA olan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın çalışmalarına destek olmak ve katılmak amacıyla sınıflarında kurulan birim hakkında bilgi veren 6/C sınıfı rehber öğretmeni Sebahattin Bircan “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz buyuran bir Kutlu Elçinin ümmeti olarak hem evlatlarımızla birlikte her karışı şehitlerimizin kanıyla yoğrulan bu vatan toprağının erozyonla yok olmaması hem de bizden sonraki kuşaktan emanet aldığımız doğaya ihanet etmeden onu sonraki kuşaklara aktarma endişesiyle bu birimi kurduk. En kısa sürede planlamamızı yapıp hem ilçe hem de il düzeyinde etkinliklere başlayacağız.” dedi.
Okullarında ve ilçede bu birimi kuran ilk sınıf olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Bircan “ Biz eğitime bütüncül yaklaşıyor ve yaptığımız bütün etkinlikleri eğitimin bir parçası görüyoruz. Umarım bütün bu yaptığımız etkinlikler çocuklarımızın kişisel hem akademik eğitimine olumlu katkı sağlar.” dedi.
Son olarak sınıf hatıra ormanı oluşturma, atık kâğıt toplama kampanyası, her öğrenciye bir ağaç gibi projeleri olduğunu belirten Bircan, bunları en kısa sürede hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Ilk Koruma Yavru Yok

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji