YouTube

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,47
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %0,80
Yerköy’de Yavru TEMA'lar Ağaç dikti

Yerköy’de Yavru TEMA'lar Ağaç dikti

Yerköy 80.Yıl Ortaokulu, Yavru TEMA birimi öğrencileri, birimlerinin ilk etkinliği olarak çam fidanlarını toprakla buluşturdular
19042013ogrenciYavru TEMA birimi sorumlu öğretmen ve öğrencileri, Hicret Camiine giderek camii bahçesine çam fidanları dikip sınıf hatıra ormanlarını oluşturdular.
Öğrencilerin ağaç dikme etkinliğine Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Yılmaz, Çiçekdağı İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, camii imamı, cemaati ve öğrenciler katıldı.
Kısa adı TEMA olan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın çalışmalarına destek olmak ve katılmak amacıyla sınıflarında kurulan birimin ilk etkinliği hakkında bilgi veren 6/C sınıfı rehber öğretmeni Sebahattin Bircan, “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı toprakla buluşturun” buyuran bir kutlu elçinin ümmeti olarak Yerköy ilçemizde ilk ve tek olan Yavru Tema birimimizle sınıf hatıra ormanı oluşturmak için Hicret camisine giderek her bir öğrencimiz için bir fidan diktik. Her öğrencimiz kendi fidanını bizzat kendi eliyle toprakla buluşturdu ve ona bir isim verdi. Bu etkinlikle hem her öğrencimizin dikili bir ağacının olduğu bir sınıf hatıra ormanımızın olmasını hem öğrencilerimizin camii ile bağ kurarak sahiplenmesini hedefliyoruz.” dedi.
Çocukların etkinlikten son derece memnun kaldığını belirten Bircan, “Hicret Cami bahçesini Yavru TEMA birimimiz ile birlikle el ele vererek ağaçlandırdık. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz. Yavru TEMA birimi öğrencilerimiz, kendilerine yakışır bu etkinlikle iyi bir örneklik sergilemişlerdir. Umarım önümüzdeki yıllarda camimizi belirli aralıklarla ziyaret edip aradaki bağlantıyı en azından ağaçlar vesilesiyle sürekli canlı tutacağız. ” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji