YouTube

  • DOLAR
    %0,39
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %0,53
  • BIST
    %-0,85
Yerköy’den “81 İle 81 Akülü Sandalye” Kampanyası

Yerköy’den “81 İle 81 Akülü Sandalye” Kampanyası

Yerköy’de 81 İle 81 Akülü Sandalye Yardım Kampanyasının Startı Verildi
18022014dernekYerköy’de 2003 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ülke genelindeki ortopedik engelli vatandaşlara yönelik düzenlemiş olduğu yardım kampanyasına başlandı.
Dernek başkanı Bahattin Karabulut, 81 ilde bulunan 81 ortopedik engelli vatandaşlara yönelik biri mikro diğeri makro ölçekli iki yardım kampanyası planladıklarını söyledi.
Dernek olarak “Dünya Engelliler” gününde 7 Bölgeye 7 Akülü Sandalye dağıttıklarını ifade eden Karabulut, şu şekilde konuştu:
“Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınladığı Türkiye Engelliler Araştırması Temel Göstergelerine göre engelli olan nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 12.29’dur. Ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engellilerin sayısı ise yaklaşık 1.8 milyon kişidir. Biz de dernek olarak ortopedik engelli vatandaşlarımıza yönelik biri mikro diğeri makro ölçekli iki yardım kampanyası planladık. Bunlardan ilki olan “7 Bölgeye 7 Akülü Sandalye” yardım kampanyasını 3 Aralık 2013 Dünya Engelliler gününde vatandaşlarımızın da desteğiyle 7 bölgeden 7 engelli kardeşimize akülü sandalye hediye ederek gerçekleştirdik. Şimdi de makro hedefimiz olan “81 İle 81 Akülü Sandalye” kampanyasına başlamış bulunmaktayız” dedi.
81 İle 81 Akülü Sandalye yardım kampanyası için Yozgat Valiliğinden gerekli bütün izinlerin alındığını vurgulayan Karabulut “Bizler engelli kardeşlerimizin sadece bir söz veya çiçekle yanlarında olup günlerini ve haftalarını kutlamak yerine temel bir ihtiyacını karşılayarak onlara destek olmak istiyoruz. Bunun içinde yardım kampanyasıyla inşallah 10-16 Mayıs engelliler haftasında 81 kardeşimize akülü sandalye hediye etmeyi planlıyoruz. Bu konuda duyarlı bütün vatandaşlarımızı kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Yardım kampanyasına destek olmak isteyenlerin Ziraat Bankası Yerköy Şubesinde açılan TR80 0001 0003 2733 7620 1250 04 nolu iban numarasına bağışlarını gönderebileceklerini ifade eden Karabulut “Yerköy’de faaliyet gösteren derneğimizin böylesine ulusal kampanyalara imza atması bizler için son derece sevindirici bir durumdur. Başına gelen felaketin düşmanının başına bile gelmemesi için dua eden, yol kenarında mezarlık gördüğü zaman üç İhlâs bir Fatiha okuyup sevabını o mezarlıkta yatanlara hediye eden milletimizin gönlü geniştir. Bizler önce Allah’ın izni sonra da himmeti yüce olan milletimizin yardımlarıyla bu kampanyayı başarıyla tamamlamayı düşünüyoruz. Gayret bizden başarı Allah’tandır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji