YouTube

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %-0,06
Yerköylü genç çiftçi bahçesinde nar yetişirdi

Yerköylü genç çiftçi bahçesinde nar yetişirdi

Yerköy ilçemizde ikamet eden genç çiftçi Osmaniye’ye gezmeye gittiğinde getirdiği nar fidanlarının meyvelerini almaya başladı.
Üç yıl önce fidanları getirdiğinde akrabalarının ve komşularının meyve vermeyeceği konusunda uyarılarına rağmen fidanları diktiğini ifade eden Sinan Ersoy, ilk yıl meyve alamadığını, ikinci yıl nar aldığını söyledi.
Yerköy’de mevsim şartlarının değiştiğini ifade eden Ersoy, gazetemiz muhabirine şu ifadelerde bulundu:
“Arkadaşlarla birlikte Osmaniye iline gezmeye gittiğimde, nar ağacı fidanı gördüm ve almaya karar verdim. Aldığım sırada arkadaşlarım Yozgat’ta nar yetişmeyeceği konusunda beni uyardılar. Bende yetişir diye üç tane fidan aldım ve evimin bahçesine diktim fidanları. İlk yıl hiçbir verim alamadım ama ikinci yıl 5-6 tane nar aldı. Üçüncü yıl bu sayı katladı.”dedi.
İklimlerin değiştiği için nar’ın yetiştiğini ifade eden Ersoy, “Yozgat ve çevresinde hiçbir şekilde nar yetişmezdi. Ama mevsimsel değişimler olduğu için bugün burada da farklı meyveler yetişmektedir. Kısmet olursa nar yetiştiriciliğini büyütmeyi hedefliyorum ve nar satışı yapmayı planlıyorum. Tabi bunun yanında farklı meyve ağaçları dikip onları da yetiştirmeyi planlıyorum.”
Nar’ın lezzetli olduğunu belirten Sinan Ersoy, “Yetişen narlar çok lezzetlidir. Kesinlikle kötü bir tadı yoktur. Nar’ı yetiştirirken kesinlikle zirai bir ilaç kullanmadım tamamen doğal bir üründür.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji