YouTube

  • DOLAR
    %-0,12
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %0,54
  • BIST
    %-0,05
Yerköylü kadın çiftçiler yarıştı

Yerköylü kadın çiftçiler yarıştı

Yerköy İlçemizde “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi ve proje yarışması yapıldı.
03032011kadinlarYerköy Belediyesi konferans salonu’nda yapılan ve tarım, hayvancılık, ev ekonomisi kategorilerindeki yarışmaya Saray Beldesi, Küçük Nefes, Köycü, Akpınar, Kayadibi Köylerinden on iki kadın çiftçi katıldı.
Yarışmanın açılışında konuşan Yerköy İlçe Tarım Müdürü Fatih Satıcı, yarışmanın kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere verilen önemden dolayı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı desteğiyle yapıldığını kaydetti.
Kadınların ev işleri, çocuk bakımı, bağ, bahçe işleriyle de uğraştığını anlatan Satıcı, “Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını artırmak, sağlıklı beslenme ve kaliteli ürün üretme bilincini geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla ilki 2004 yılında olmak üzere her yıl Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızca Ülkemiz genelinde “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi yarışması düzenlenmektedir.
Yarışma üç aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada burada seçilecek ilçe temsilcilerinin katılımları her il kendi içinde il birincilerini belirlemekte, ikinci aşamasında ise Türkiye Finali gerçekleştirilerek Türkiye Birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlenmektedir.
Yarışmacılara, tarla bitkileri, seracılık, meyve-sebze, yetiştiriciliği, tarımsal mekanizasyon, hayvancılık arıcılık gibi tarımsal, beslenme,çocuk gelişimi, aile kaynak yönetimi ve el sanatları gibi ev ekonomisi konularında 15 asıl soru ve eşitlik olması halinde ilave on 6 soru sorulmaktadır.
Kadın çiftçiler yarışıyor bilgi yarışması Milli Olimpiyatlar Komitesi tarafından 2005 yılı FAIR Play ödülüne layık görülmüş olup, 2000 sosyal olay içinden birincisi seçilmiştir.”dedi.
İlçe Tarım Müdürü Fatih Satıcı, yarışmanın Türkiye çapında tüm il ve ilçelerde yapılacağını sözlerine ekledi.
Satıcı’nın konuşması sonrasında İl Tarım Müdürü Ünal Koçak ise katılımcılara şu ifadelerde bulundu.
Koçak, ”Kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerimizin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu arttırmak amacıyla ilk kez 2004 yılında yapılan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi Yarışması, 2011 yılı ve daha sonraki yıllar için “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje Yarışması adıyla yapılacaktır.
Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması’nın bu yıl il yarışması 8 Mart 2011’de, Bölge Yarışması ise 24 Mayıs 2011’de ilimizde yapılacaktır.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca bu yıl 8. düzenlenen  “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje Yarışmasının Yozgat İl Finali,  8 Mart Dünya Kadınlar Gününde saat 14.00’de Grand Eser Otel’ de yapılacaktır. Yarışmaya bütün halkımız davetli olup; yarışma programı şu şekildedir.”dedi.
Konuşmaların ardından kadın çiftçilerin, köylerinde yaptıkları tarımsal çalışmalar sine vizyonla sunuldu.
Daha sonra yapılan yarışmada 15 sorunun 15’ini de doğru yanıtlayan Küçük Nefes Köyü’nden Melek Yılmaz birinci olurken, Saray Beldesinden Nuran Erbaş ikinci, Akpınar Köyünden Nuran Doğru ise üçüncü oldu.
Gerçekleşen yarışma sonrasında, yarışmada 1’inci, 2’inci ve 3’üncü olanlara Kaymakam Bayram Gale, İl Tarım Müdürü Ünal Koçak ve jandarma Kıdemli Başçavuş H. İbrahim Yılmaz tarafından hediyeleri takdim edildi.
Yarışmaya katılan diğer bayanlara ise teselli ödülleri ise Ticaret Borsası başkanı Cemalletin Kömürcüoğlu ve Kaymakam Refiki Hakkı Başhan tarafından teselli ödülleri takdim edildi.
Küçük Nefes Köyü’nden Melek Yılmaz, 8 Mart’ta Yozgat’ta yapılacak olan yarışmada Yerköy ilçemizi temsil edeceği bildirildi.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji