YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,43
  • BIST
    %-0,50
Yerköylü ozan,15 Temmuz darbe girişiminin türküsünü yazdı

Yerköylü ozan,15 Temmuz darbe girişiminin türküsünü yazdı

 
22082016nihal
Yozgatlı halk ozanı, 15 Temmuz geçesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili seslendirdiği türkünün videosunu sosyal medyadan takipçileriyle paylaştı.
Yerköy ilçemiz esnaflarından ve halk ozanı olan Yüksel Nihal, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylardan derinden etkilendiği için yaşanılanları kaleme aldığı türküde dile getirdiğini söyledi.
“Sahipsiz mi sandın, Feto bu yurdu” ismini verdiği türküsünün videosunu sosyal medyada paylaşan Nihal, kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldığını söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminden etkilenerek türkü yazdığını dile getiren Nihal, “Türkiye’de hiç ummadığımız insanlar kendilerini tankların, tüfeklerin önlerine atarken benim duyarsız kalmam olmazdı bir halk ozanı olaraktan. İsterdim ki bende o camianın içerisinde olaydım bende tepkimi göstereydim ulaşamadığımıza göre bir halk ozanı ruhuyla en azından yerim, yönüm belli olsun diye ülkeme bende fazla katkı yapamam ama en azından tarafım belli olsun diye Fetö’ye benimde cevap vermem gerektiğini düşündüm. Milli duygularım mı kabardı, işte halk ozanı olarak içimden geldi bu şekil yurdumun bu duruma düşmesine üzüldüğümden dolayı cevap vermek istedim bende” dedi.
Türküyü bir saat içerisinde yazdığını ve sosyal paylaşım sitesinde paylaştığını ifada eden Nihal, “Türküyü bir saat içerisinde yazdım, müziğine uğraştım sözlerine, cümlelerine.  İki-üç gün içerisinde de tamamladım. Türküyü yazdıktan sonra, video çekip sosyal paylaşım sitesine attım. Saolsun vatandaşlarımız medyatik olmadığımız için bir hafta içerisinden 10 bin’e yakın görüntülenme oldu, gelen yorumlardan da çok mutlu oldum herkeste aksi tepki göstermedi, çok güzel yazdığımı, çok güzel söylediğimi söylediler. Sekiz kıta yazdım, sekiz’inide çaldım ve söyledim. Toplam on dakikalık bir türkü oldu. Güzel bir duygu vatanım ve milletim için böyle bir türkü yazmak benim için” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji