YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Yerköylü Sürücüler Aman Dikkat!

Yerköylü Sürücüler Aman Dikkat!

Yerköy Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri, yaz mevsimin başlaması ve sıcakların artması ile birlikte sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı
16062012kazaYaz ayının kendini hissettirmesi ile birlikte şehirlerarası ve şehir içindeki araçların arttığını ifade eden Yerköy Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri, araç sürücülerini araçlarının bakımlarını yapmaları ve trafik kurallarına harfiyen uymaları konusunda uyardı.
Yetkililer, “Yaz mevsimi ve turizm sezonunun başlaması ile yurt dışında ikamet eden vatandaşlarımız memleketlerine dönüyor olması tatil dönemlerinde yollarımızdaki araç trafiğini iki kat artmış durumdadır.
İlçe halkımız ve yurt dışından ilçemize gelen, tüm sürücülerimiz araçlarının bakımlarını yapmalı ve trafik kurallarına harfiyen uymalılar.
Çünkü her yıl bir şehir nüfusuna yakın insanımızı ya kazalarda kaybediyoruz ya da özürlü olarak hayatlarına devam ediyorlar.
Şehirlerarası yolculuğa çıkmadan önce araç şoförleri araçlarının mutlaka lastiklerini, fren bakımlarının yapılması reflökter bulundurulması, far ayarlarının yapılması, çekici halat bulundurulması, özelikle yavaş gidilmesi gerekiyor. Emniyet kemerinin de mutlaka takılması gerekiyor” şeklinde konuştular.
Sürücüleri yol, yol işaretlemelerine ve işaretçilerine karşı uyaran Yerköy Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri, “Tatilin faciaya dönüşmemesi için trafik kurallarına uymamız gerekmektedir. Sürücüler yabancı olduğu yollarda trafik işaret ve işaretçilerine uymalıdır. Araçları kullanırken yol işaretlemelerine ve işaretçilerine dikkat edilmeli, yol yapımı devam eden yerlerde ise yol şartlarına uygun hız limitlerine riayet edilmelidir.
Yolların aşırı sıcaklardan dolayı asfaltların erimesine yol açması da üzücü kazalara sebep olmaktadır.
Mıcırlı yollarda da seyahat ederken virajlarda daha dikkatli olmamız da hayatımız için önemlidir. Araç kullanırken trafikte alkol almamalı, aşırı süratten uzak durmalı, gideceğimiz yere yarım saat bir saat sonra giderek güvenli yolculuk yapmamız gerekir. Tüm şoförlere kazasız belasız, hayırlı yolculuklar dileriz” dediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji