YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköylüler Osmanlı Macununa büyük ilgi gösteriyor

Yerköylüler Osmanlı Macununa büyük ilgi gösteriyor

7’den 70’e herkesin severek yediği Osmanlıdan günümüze geleneksel damak tadımız olan Osmanlı Macunu Yerköylü vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. 
23072013macunİlçemizde, iftardan sonra serinlemek için ailesi ve arkadaşları ile orucun vermiş olduğu tatlı yorgunluğu üzerlerinden atmak isteyenler en işlek caddesi olan belediye parkına akın ediyor.
Belediye parkında, Osmanlı geleneği yaşatılırken, satıcılar Osmanlı Macunu satıyor. Vatandaşlar ise bu geleneğin yaşatılmasından oldukça memnun olduklarını belirtirken, çocuklar da Osmanlı Macunu’na yoğun ilgi gösteriyor.
Osmanlı macunu satışı yapan Necdet Yeşil, “Osmanlı macununda 41 tane meyve çeşidi bulunmaktadır. Bunlar limon, muz, hurma, yeşil elma, yeşil üzüm, yeşil erik, kivi, portakal, şeftali, kayısı, kavun, armut, mandalina, çilek, vişne, böğürtlen, nar, kiraz, hindistan cevizi vanilya aromadır.”dedi.
Ramazan ayında satışların yoğun olduğunu, özellikle mide hazmına ve farklı hastalıklara yardımcı da olduğunu belirten Yeşil, “Biz bu işi yeni yapmıyoruz. Babadan oğla geçen bir meslektir. Ben de babamdan bu mesleği öğrendim.  Tabii babamda dedem den öğrendi. Dedemin mesleğini sürdürmekten de gurur duyuyorum.”şeklinde konuştu.
Yerköy’deki Osmanlı macunu satışların memnun ettiğini ifade eden Yeşil, Osmanlı macununu meraklılarına faydaları ve yapılış şeklini anlattıklarının altını çizdi.
Osmanlı Macunu
7’den 70’e herkesin severek yediği Osmanlıdan günümüze geleneksel damak tadımız olan macun şekeridir. Osmanlı macunu birçok baharat ve meyvelerle karıştırılıp, şekerle kaynatılıp tepsiye dökülür. Soğuduktan sonra özel macun kaşığıyla çubuğa sarılıp ikram edilir.
Macunlar renk renk, baharatlı ve meyve özlü portakal, limon, çilek, ahududu, kivi, tarçın, elma, muzlu çeşitleri vardır. Her bir tepside 5 çeşit baharatlı ve meyveli macun bulunmaktadır. Çocukların ve büyüklerin severek yediği macunlarımız hoş kokulu ve, lezzetli olup, hijyenik ortamlarda hazırlanmıştır. grip ve nezleye, ağız kuruluğuna ve kokusuna iyi gelir.
Osmanlı macun tezgâhları eski Osmanlı motif işlemeli sarı krom ve bakırdan yapılmıştır. macun, paslanmaz hijyenik krom tepsilerde, Osmanlı kostümlü tecrübeli uzman personel tarafından ikram edilmektedir.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji