YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %3,10
Yerköy'ün uzun vadede su sorunu çözüm bulacak!

Yerköy'ün uzun vadede su sorunu çözüm bulacak!

Yozgat ile birlikte OSB ve Yerköy ilçesinin şebeke suyu ihtiyacını karşılayıp, tarım alanlarını da sulayacak olan Musabeyli Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların önemli bölümü tamamlandı, Cemil Çiçek barajında su seviyesi yükselmeye başladı.
06062012yerkoyYozgat ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Yerköy ilçesinin uzun vadede su sorununu çözümleyip, tarım alanlarını sulayacak olan Musabeyli Projesi kapsamında inşa edilen Cemil Çiçek Barajı’nda su seviyesi yükselmeye başladı. Barajdan su taşıyacak olan hatların yapımının devam ettiği ve şebekeye yıl sonuna doğru su verilmeye başlanabileceği kaydedildi.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehrin su ihtiyacının Arapseyfi ve Çalatlı bölgelerindeki keson kuyulardan karşılandığını, bunun da maliyetinin çok yüksek olduğunu söyledi. Arslan, Musabeyli Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yozgat halkının hem kaliteli su içeceğini hem de maliyetlerin gerileyeceğini anlattı. Mevcut şehiriçi su şebekesinin bir bölümünün 1960’lı yıllardan kalma olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Arslan, Musabeyli Projesi’nin devreye girmesinin ardından mevcut şebekenin yetersiz kalabileceğini, şebekenin yenilenmesi konusunda hazırlıklarının bulunduğunu ifade etti.
SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR
Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, Yozgat şehir merkezi ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi ve Yerköy ilçesinin şebeke suyu ihtiyacını karşılayıp, tarım alanlarının sulanmasına yönelik yürütülen Musabeyli Projesi inşaat çalışmalarını gezdi. Kılınçaslan, suyun karşılanacağı Cemil Çiçek barajında su seviyesinin yükselmeye başladığını belirterek:
”Yozgat’ta üç yerleşim alanının şebeke suyu ihtiyacı ile birlikte 18 bin 500 hektar tarım alanını da sulayacak olan proje kapsamında çalışmaların önemli bölümü tamamlanmış durumdu. Şehir şebekelerine verilecek su arıtacak olan arıtma tesisi de tamamlanmış irsale hattıyla ilgili çalışmalar da bitirilmek üzere” dedi.
Yaklaşık 250 milyon lira proje bedelli barajda birikecek su ile şebeke suyu ihtiyacının karşılayacak suyun yerleşim alanlarına taşınması için 16,5 milyon liralık harcama ile hat ve tünel çalışmaları gerçekleştirildi.
Proje hayata geçirildikten sonra Yozgat merkez, OSB ve Yerköy ilçesinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılanacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji