YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
YESİAD' tan dershane taslağına tepki!

YESİAD' tan dershane taslağına tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershane ve etüt merkezlerini kapatmak için hazırladığı kanun taslağına tepki gösteren Yerköy Sanayici ve İş adamları Derneği yönetim kurulu başkanı Adil Çelik, dershane ve etüt merkezlerinin eğitimdeki sıkıntıların sorumlusuymuş gibi gösterilerek günah keçisi haline getirilmesinden dolayı son derece üzüntü duyduklarını söyledi.
19112012yesiadYESİAD Başkanı Çelik, Milli Eğitim sistemindeki eksikliklerle ortaya çıkan eğitimde fırsat eşitsizliği sorunu neticesinde dershane sisteminin oluştuğunu ve eğitim sistemindeki bu eşitsizlik devam ettiği sürece dershanelere olan ihtiyacında devam edeceğini ifade ederek, “Eğitimde fırsat eşitsizliği ülkenin tamamına yayılmış durumda. Dershaneler eğitimde fırsat eşitsizliğini bozmak ve okumak isteyen her öğrencinin istediği üniversiteye ulaşmasına katkı sağlamak için var olmuşlardır ve bu eşitsizlik devam ettiği sürece de var olmaları gerekir” dedi.
Toplum üzerinde, dershane ve etüt merkezlerinin sadece maddi imkânı müsait olan öğrencilere hizmet ettiği gibi bir yanlış yargının da oluşturulduğunu dile getiren Çelik, sözlerine şöyle devam etti; “İlkeli ve kendini eğitime adamış hiçbir dershane sadece maddi duruma bakarak hizmet vermez. Başarı durumu seviye tespit sınavlarıyla belirlenmiş her öğrenci ücretsiz dershane imkânından faydalanabilir ve bu şekilde ücretsiz eğitim alıp ÖSYM sınavlarında derece yapan binlerce örnek öğrenci var.
Şunu da belirtmek gerekir ki; dershaneler okula yardımcı eğitimin yanı sıra, verdiği rehberlik hizmetleriyle de öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak topluma faydalı nesiller yetiştirmek için de büyük çaba sarf ediyor. Öğrencileri eğitirken sosyal yaşantılarında da örnek insan olmaları için çaba sarf eden bu eğitim kurumlarının kapatılmaya çalışılması çok büyük bir talihsizliktir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji