YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,69
  • BIST
    %2,85
Yılbaşında Yerköy’de hindi satışı arttı

Yılbaşında Yerköy’de hindi satışı arttı

Türkiye genelinde olduğu gibi dün ilçemizde de hindi satışlarında artış yaşandı.
01012015hindiYerköy ilçemizde 70 TL ile 100 TL arası satılan bir hindiler, Ankara ve  İstanbul’da 150 TL ile 250 TL arasında alıcı buluyor.
Hindi yetiştiricisi Hanifi Ceylan, her yıl olduğu gibi bu yılda hindi satışlarının arttığını söyledi.
Hindi pazarına çoğunlukta köylerden hindi geldiğini ifade eden Ceylan, “Yerköy’e satış için getirdiğimiz hindilerin en küçüğü 7 ayda yetişti. Yetiştirmiş olduğumuz bu hindiler, kimisi satmak için son güne bıraktık kimisi ise düzenli olarak semt pazarına satmaya getirerek satış yapıyor. Yozgat’ta ve ilçelerinde dişi hindi 70 TL, Erkek hindi ise 120 TL ye kadar alıcı bulmakta. Duyduğumuz kadarı ile Ankara ve İstanbul’da erkek hindi 250 TL dişi Hindi ise 150 TL’den satılmakta.”
Hindi yetiştiricilerinin köylerden ve ilçede bulunan bahçelerinde doğal ortamlarda besleyerek büyüttüklerini ifade eden Ceylan, “Bizler hindilerimizi kesinlikle çiftlikte yetiştirmiyoruz. Doğal ortamda meradan beslendiği gibi, buğday, arpa ve Mısır veriyoruz. O yüzden bir kişi hindi alırken öncelikle tüyünün parlak olmasına dikkat etsin. Tüyü parlak olan hindi hem sağlıklı, hemde doğal olur. Çiftlik hindilerini kafalarından fark edebilirsiniz. Çiftlik hindilerinin kafaları kırmızılaşmaz, renk almaz. Ayakları bronzlaşmış, açık renk olurlar” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji