YouTube

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %-0,13
  • BIST
    %0,80
Yıldırım,”Ebeler, önemli görevler yapıyor”

Yıldırım,”Ebeler, önemli görevler yapıyor”

Yozgat Aile Hekimleri Derneği Başkanı (YAHED) ve Yerköy 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Hekimi Dr. Murat Yıldırım, Nisan ayının son haftasının ebeler haftası olarak kutlandığını söyledi.
11022015yildirimYerköy 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Hekimi Dr. Murat Yıldırım, “Dünya Sağlık Örgütü Ebeyi; gebelik sırasında, doğumda ve doğumdan sonra gerekli bakım ve danışmanlığı sağlamak, normal doğumları kendi sorumluluğunda yaptırmak, yeni doğanın bakımını ve aile planlaması danışmanlığını yapmak üzere eğitilmiş kişi olarak tanımlamıştır. Bu nedenle ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yıl Nisan ayında ‘Ebelik Haftası’ olarak kutlanmaktadır” dedi.
Yerköy 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Hekimi Dr. Murat Yıldırım, ebelerin yurdun her köşesinde önemli görevler yaptığını dile getirdi. Karaarslan, “Ana-çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, koruyucu önlemler anne ve bebekte anormal durumların saptanması tıbbi önlemlerin sağlanması ve tıbbi yardımın olmadığı durumlarda ilk yardım ve acil önlemlerin alınması gibi hizmetler verirler. Ayrıca Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimliği Merkezlerinde gebe, bebek, loğusa izlemleri Aile Planlaması hizmetleri, aşılama hizmetleri, vatandaşlarımıza yönelik sağlık konularındaki eğitim hizmetleri ebeler tarafından yürütülmektedir. Ebelerin ev ziyaretlerindeki tespit ve gözlemleri uygulanacak sağlık çalışmalarına ışık tutmaktadır. Yani hane halkını tanıyan ve o bölge hakkında fikir sahibi olan ebeler birçok sağlık çalışmasında kilit nokta olarak yer almaktadır” ifadelerini kullandı. Yerköy 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Hekimi Dr. Murat Yıldırım, “Böylesine kutsal, özverili tüm zorluklarına rağmen fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. İlimizde de ana-çocuk sağlığı ile ilgili olarak yürütülen tüm proje ve programlar özellikle ebelerimizin özverili çalışmaları ile gerçekleşmektedir” açıklamasında bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji