YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,03
  • ALTIN
    %0,93
  • BIST
    %2,66
Yılın Polisi Yerköy’de görevli Ramazan Özdemir oldu

Yılın Polisi Yerköy’de görevli Ramazan Özdemir oldu

Her yıl 5-11 Mayıs günleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası açılış töreni, Yozgat Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirildi. Gerçekleşen programda Yılın trafik görevlisi Polisi, Yerköy Bölge Trafik İstasyon Amirliğinde görevli Ramazan Özdemir oldu.
Karayolu Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Yozgat’ta okullar düzeyinde trafik konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken yılın trafik görevlilerinden Yerköy Bölge Trafik İstasyon Amiri Ramazan Özdemir’e ödülü il protokolü tarafından takdim edildi.
Programa Vali Kemal Yurtnaç, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, emniyet personeli ve öğrenciler katıldı.
Türkiye’nin en büyük problemlerinden bir tanesinin trafik olduğunu söyleyen Vali Kemal Yurtnaç, “15 sene öncesine gittiğimizde yollarımız çok kötüydü. Bugün itibariyle 17 bin kilometre bölünmüş yol var ve trafik kazalarımız kısmen azaldı. Ama görüyoruz ki kazaların büyük oranı şehir içlerinde oluyor. Şehirlerarasında belli standartlar sağlandı bu konuda bilinçte sağlandı. Ama aynı durumu şehir içi trafiğinde söylemek mümkün değil. Bu noktada en büyük sorunumuz trafikte nezaket eksikliğidir. Şehir içi trafiğindeki kazaların önüne geçebilmek için trafikte nezaket kampanyası başlatalım. Bu kampanyaya ilk önce kamu kurumları destek vermeli” dedi.
Trafikte nezaket kurullarına uymanın kazaların önüne geçebileceğini söyleyen Vali Yurtnaç, “Biz toplum olarak bir birimize saygı duyan, komşumuza, misafirimize saygı duyan insanlarız. Ama gel gör ki; arabaya bindiğimizde de son sürat gideceğimiz yere gitmekte çok mahiriz. Hâlbuki gelene, yaşlıya, engelliye yol vermek çok saygın bir şey. Benim beraber çalıştığım arkadaşlarıma talimatımdır. Yaya geçidinde birisi duruyorsa, o araba yayaya yol versin ve vatandaşı selamlasın. Bu güzel hareketlerden sonra bakıyorsunuz ki vatandaşta size selam veriyorlar. Bu nezaketi bu şehrin yöneticileri olarak bizlerin başlatması lazım. Yayalara yol verelim. Avrupa bir yaya geçinde, ışık yoksa bile bir yaya bekliyorsa arabalar yüzde 99 durur. Yaya sağına, soluna bakınmadan devam eder. Bizde trafikte aynı olgunluğa ulaşmalıyız” dedi.
Çocuklara seslenen Vali Kemal Yurtnaç, çocukları anne ve babalarını uyarmalarının daha etkili olacağını söyleyerek, “Çocuklarımız anne ve babalarını araba sürerken uyarmalı. Sürücüler çocuklarının yönlendirilmesiyle kurallara çok daha fazla uyacaktır. Trafikte en önemli unsurda saygıdır. Trafikte saygılı olmak gerekiyor” diye konuştu.
Gerçekleşen konuşmaların ardından, Karayolu Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Yozgat’ta okullar düzeyinde trafik konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken yılın trafik görevlileri ve yılın sürücülerine de ödülleri il protokolü tarafından takdim edildi. Daha sonra öğrencilere Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda ekipler tarafından uygulamalı olarak trafik kuralları anlatıldı.
WhatsApp Image 2018 05 09 at 13.04.59

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji