YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yılmaz, 24 Kasım mesajını yayınladı

Yılmaz, 24 Kasım mesajını yayınladı

CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile mesaj yayınladı
24112012chpYılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi,“24 Kasım Öğretmenler Günü Sevgili Öğretmenlerim, çok özel ve çok yüce mesleğin sahiplerisiniz Her ne kadarda son yıllarda sizlere yapılan haksızlıklar olsa da sizler bizlerin mimarlarısınız. Mesleğiniz hiç bir bedelle ölçülemeyecek kadar kutsal, saygın, sevgi ve fedakârlık mesleği Okul zili ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluktur.
Öğretmenlerin ücret yetersizliği konusunda Türkiye ile OECD ülkeleri arasında ciddi farklılıklar bulunmakta ve karşılaştırıldığında Türkiye’de göreve yeni başlayan bir öğretmen yılda 9 bin dolar alırken, Lüksemburg’da göreve yeni başlayan bir öğretmen yılda 49 bin dolar; Almanya’da 40 bin dolar; Kore’de 30 bin dolar; Avusturya’da 27 bin dolar; İspanya’da 31 bin dolar kazanmaktadır. Lüksemburg’da bir öğretmenin maaşı, Türkiye’dekinin ortalama 9 katıdır.
Oysa insana yapılan yatırım öncelikli olmalıdır. Bir ülkenin kalkınması, uluslararası alanda rekabet edebilmesi eğitilmiş insan gücüne bağlıdır. Şayet sınırlı kaynaklarla insan eğitmeye kalkarsanız, verim elde edemezsiniz. Kaliteli eğitim vermek, kalifiye insan yetiştirmek eğitime yapılan yatırıma bağlıdır.
Tarih Boyunca da gördük ki yüce bir bilgelik mesleği Başta Baş Öğretmen Atatürk olmak üzere şehit olmuş, hakkın rahmetine kavuşmuş bütün öğretmenlerimizi saygıyla şükranla anıyorum ve sizlerin bu özel gününüzü kutluyor ellerinizden öpüyorum.”dedi.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Sayın YILMAZ, içten ve duygusal dilekleriniz için teşekkür ederiz. Umarım bu ülke bir gün biz eğitimcilerin kıymetini anlayacaktır er ya da geç…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji