YouTube

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-1,37
Yılmaz “Dane Kaybı” uyarısında bulundu

Yılmaz “Dane Kaybı” uyarısında bulundu

Yerköy İlçe Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, ilçelerinde hububat hasat sezonunun başladığını belirterek, çiftçileri ve biçerdöver operatörlerini dane kaybına karşı uyardı.
08062013yilmazEkinlerin biçilmesi sırasında yaşanan dane kayıplarının çiftçiye olduğu gibi ülke ekonomisine de büyük zararlar verdiğini belirten Yerköy Ziraat Odası Başkanı Yılmaz, “İlçemizde hasat başladı, çiftçilerimiz tarlalarını biçtirirken biçerdöverin arkasından dökülen sapları ve desteleri mutlaka kontrol etsinler. Dökülen danelerin fazla olduğunu gördüklerinden biçerdöver operatörlerini uyarsınlar. Uyarılara aldırmıyorsa il ve ilçe tarım müdürlüklerine veya ziraat odalarına şikayet ettikleri takdirde görevliler gerekeni yapacaktır” dedi.
Dane kaybının en fazla yüzde 3 oranında olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Yüzde üç oranda çok yüksek ama yapacak bir şey yok. Geçmiş yıllarda yapılan kontrollerde yüzde 20’nin üzerinde dane kayıplarına rastladıklarımız oldu. Bu sebeple çiftçiler tarlası biçilmeye başladığı anda biçerin arkasından kontrollerini yapsınlar” diye konuştu.
Tarım görevlilerin biçerdöver kontrollerinde ise dane kaybının fazla olduğunu tespit ettiklerinde tarla sahibinin “biçerdöver benim veya biçerdöver akrabamın” diyerek şikayette bulunmadığına değinen Yılmaz, “Bu çok yanlış bir davranıştır. Çiftçimiz kendisini düşünmüyorsa ülke ekonomisi düşünmesi ve milli servetin kaybolmamasını düşünmesi gerekir. Milli bir servetimiz yok oluyor. Biçerdöverlerde dane kaybı fazla olduğu ekin biçildikten sonra Yağan yağmurla birlikte tarlalar tohum saçılmış da yeniden ekilmiş gibi gözüküyor. Çiftçilerimiz zaten zarar ediyor, birde dane kaybıyla daha fazla zarara uğramasın ve ekinlerini biçtirirken kontrollerini çok iyi yapsınlar” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji