YouTube

  • DOLAR
    %0,38
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %1,14
  • BIST
    %-0,06
Yılmaz, “İşitme kaybını hafife almayın”

Yılmaz, “İşitme kaybını hafife almayın”

Yozgat İşitme Merkezi Müdürü Odyometrist Harun Yılmaz, Türkiye’de gelişen teknolojiye ve sağlıksız koşullara bağlı olarak işitme kaybı yaşayanların sayısında artış yaşandığına dikkat çekti. Yılmaz, özellikle işitme cihazı kullanması bir zaruret haline gelenlerin doğru işitme cihazı seçemediği için ikince kez kayba uğradığını söyledi.
13082015isitmeKısa bir süre önce mesul müdür olarak göreve başlayan Odyometrist Harun Yılmaz, mesleğe yeni başlayan bir odyometrist olarak önceliğinin insan sağlığı olduğunu söyledi.
Aslen Yerköylü olan Yılmaz, işitme kaybının nedenleri ve işitme cihazı seçiminde nelere dikkat edilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Yılmaz; “İşitme cihazı seçiminde insanlarımız genellikle yanılıyor. Pahalı cihaz iyidir, ya da ucuz cihaz kötüdür mantığı yanlış. Önemli olan işitme kaybına uygun işitme cihazının kullanılmasıdır” dedi.
İnsan sağlığına verdikleri önemi vurgulayan Odyometrist Harun Yılmaz, işitme kaybı olan ve doktor tarafından işitme cihazı tavsiye edilen vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Türkiye’de 4 milyona yakın işitme kaybı hastası bulunduğunu Yozgat’ta da işitme kaybının farkında olmayan çok sayıda gizli hasta bulunduğunu kaydeden Yılmaz, internet üzerinden, televizyon reklamlarından satışı yapılan “ses yükselticilere” itibar edilmemesi gerektiğini, işitme cihazlarının mutlaka hekim kontrolünde alınması gerektiği vurguladı.
Günümüzde artık çok küçük ve görünmeyen işitme cihazları üretildiğine dikkat çeken Yılmaz, “dilsizliğin tarihe karıştığını” söyledi.
Yılmaz, 22 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)” ile işitme sektöründe önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.
Yılmaz, yeni tebliğ ile katkı payları yetişkinler için 550 liraya, çocuklar için ise 990 liraya kadar çıkarıldığını belirterek, SGK’lı, Yeşil Kartlı ve Yaşlılık maaşı gibi imkanları bulunan vatandaşların bu kolaylıklardan yararlanabildiğini söyledi.
Yılmaz, bir Yozgat firması olarak yaklaşık 6 yıldır insan öncelikli hizmet ürettiklerini kaydetti.
Yozgat İşitme Merkezi Müdürü Harun Yılmaz şöyle konuştu: “Şirketimizin temel prensiplerinin başında insana sağlıklı hizmet vermek geliyor. Amaç insanlara işitme cihazı satmak değil en doğru işitme cihazı kullanmalarını sağlamaktır. Önemli olan işitme kaybı yaşayan hastanın işitme kaybını karşılayacak en uygun cihazı alabilmesidir. Önceliğimiz insanları bu konuda bilinçlendirmek sonra tercihlerine karşılık vermektir. Biz Yozgatlıyız, derdimiz, amacımız Yozgat’a en iyi şekilde sağlık hizmeti vermektir. Allah hiçbir kuluna işitme kaybı yaşatmasın. Fakat yaşanacak sağlık probleminde de mühim olan mağdur olmadan sağlık problemine çözüm üretmektir. Bu safhada sağlıkta vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek bizim asli görevimizdir” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji