YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-1,25
Yılmaz, Mevlid Kandili mesajı

Yılmaz, Mevlid Kandili mesajı

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında Yerköy, Çiçekdağı, Köseli ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Mevlid Kandilinin önemine değinen Yılmaz, şunları kaydetti: “Doğumu âlemlere nur ve huzur getiren Peygamberimiz Hazret-i Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandilini kutluyorum. Bu gece, Müslümanlar arasında yüz yıllardan beri büyük bir coşku ile kutlanmakta, Sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır. O vahşet devrinde kâinat ufkundan bir güneş gibi doğdu. Bu güneş âhir zaman Peygamberi Hz. Muhammed idi. Tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren bu eşsiz olay, dünyayı yerinden sarsan değişimlerin en büyüğü idi.” dedi.

Böyle gecelerin birlik, beraberlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip tartmamıza vesile olan geceler olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu kutlu günler manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Hz. Peygamberi sevmek ve O’nu örnek almak demek, O’nun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Bu önemli gecede barış için, acıların ve göz yaşlarının dinmesi için, insanlığın güzel yarınları için bol bol dua edelim. İşte bu geceyi bütün kalbimizle, ruhumuzla her sene yeniden yâd edip kutluyoruz. Peygamberimizin getirdiği ebedi nura yeniden sımsıkı sarılmak ve Mevlid Kandili münasebetiyle ona yeniden bağlılığımızı tazelemek ne yüce bir şeref ve ne büyük bir saadettir. Bu vesileyle değerli hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji