YouTube

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %3,10
Yılmaz, “Yerköy’e hizmet için adayım”

Yılmaz, “Yerköy’e hizmet için adayım”

AK Parti Yerköy Belediye Başkan Aday Adayı Kadir Yılmaz, Yerköy belediye başkanı seçilmesi halinde ilçeye ekonomik ve sosyal yönden cazibe merkezi haline getirmek için var gücü ile çalışacağını söyledi.
14112012akpyBaşarıya giden yolun ortak akıldan geçtiğini söyleyen Yılmaz, belediye başkanı olduğu takdirde her zaman ilçe halkına kapılarının açık olacağını ifade ederek şu şekilde konuştu;
“Yeni vizyon, yeni şehir, yeni belediye, yeni başkan sloganımızla daha genç, daha dinamik,  daha modern, daha sıcak bir yüz ile Yerköy belediye başkan adaylığına talip oldum. AK Parti 2023 vizyonuna yakışır bir şekilde Yerköy’ümüzde de stratejik vizyon hazırlayarak bunları da siz değerli hemşerilerimize arz etmek istedim” dedi.
Yılmaz, “Ana Hedeflerimiz 2023”
Kolektif ve sürdürülebilir kalkınma; Yerköy tüm bölgeleriyle tüm insanlarıyla bu kalkınmadan yararlanacağını ifade eden Yılmaz, kesintisiz ve sürdürülebilir bir kalkınma hedefleneceğini söyleyerek şu ifadelerde bulundu;
“Yerel ve yerinde kalkınmanın niteliği ve yönünün belirlenmesi; Yerel dinamiklerle uyumlu ve düzenli bir kalkınma planlanarak, merkezi hükümet yatırımları yanı sıra yerel dinamiklerle bir kalkınma, yeni yatırım ve kalkınma sahalarının oluşumuna önderlik edilmesi, kalkınmanın temel argümanı mevcut potansiyellerin harekete geçmesi yanında yeni alanların oluşturulmasına öncülük edilecek.
Geçiş güzergâhı olarak konumlanma ve bu yönde yapılanma; Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Çorum arasında merkezi bir konuma sahip olan Yerköy ilçemiz demiryolu, E-88 karayolu ve son olarak çalışmaları süren hızlı trenle bir ticaret yolu ve konaklama merkezi olarak konumlanmalıdır.
Yeni üretim ve pazar alanları oluşturulması ve ekonomik potansiyelin harekete geçmesi tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomik potansiyelin desteklerle harekete geçmesi için yeni ürünlerin, üretime kazandırılması anlamında yeni pazar alanları ve sahaların oluşturulmasına öncülük edilecektir.”
“Köy ve beldeler ile iktisadi ve sosyal bağların yenilenmesi”
Kent merkezi ile kırsalda yaşayanların bağı ekonomik ve sosyal olarak tükenmiş durumda olduğunu söyleyen Yılmaz, “İdari ve hukuki bağın bir an önce iktisadi ve sosyal bağlarla canlandırılması sağlanacaktır. Kültürel atılım ve yenilenme; Yerköy ciddi bir kültür aşınması yaşamaktadır.
Bu yönde çalışmalar belediye tarafından desteklenecek, gerektiğinde belediye öncülük yapacaktır. İthalat ve ihracat imkânlarının oluşturulması; Yerköy’ün bu zamana kadar yaşamadığı bir tecrübe artık başlamalıdır. Tarımsal ve hayvansal ürünlerin ihracata uygun bir hale getirilmesi önem arz etmektedir. Yeni bir şehir vizyonu belirlenmesi; Yerköy’ün ciddi bir şehir vizyonuna kavuşması için bir an önce harekete geçilmelidir” dedi.
“Ekonomik, tarımsal ve hayvancılık ile ilgili yatırım ve projeler”
Seracılığın ve ekonomik ölçekli organik tarım’ın özendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Yerköy ve çevresinde seracılığı özendirici çalışmaların yapılması, belediye öncülüğünde organizasyonların kurulması. Ekonomik katkısı yüksek ihracat odaklı organik tarımın teşviki, bu konuda yerel yatırımcıların bilgilendirilmesi ve yatırımlarda kolaylığın sağlanması gerekmekte. Tarımsal ürünlerin pazarlanmasında koordinasyon, kavun, karpuz, soğan, buğday, pancar, ayçekirdeği ve meyvecilikle ilgili çalışmaların desteklenmesi, pazar alanları oluşturulması, organize edilecek.
Kadınların üretime katılması; kadınların üretime katılması amacıyla, kadınların ürettikleri el sanatı, gıda ve muhtelif ürünlerinin halka arzına imkânların oluşturulması ve bu yönde çalışmaların yapılacaktır. Et-süt entegre tesisi ve yeni hayvan pazarının oluşturulması, Mevcut hayvan pazarının uygun bir alana taşınıp, yeni ihtiyaçlara göre düzenlenmesi bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak ve dışa açılıma katkı sağlayacak nitelikte et-süt entegre tesisinin yapılmasına öncülük etmeyi hedefliyorum. Yöresel ürün ve köylü pazarı, köylerle ekonomik bağın artması amacıyla haftanın yedi günü halka hizmet sunacak bir alan oluşturulmasını sağlayacağım.”
“Sosyal ve kültürel projeler”
Kültür kompleksi inşası yapacaklarını söyleyen Yılmaz, “Belediye bünyesinde yapılacak kültür kompleksinde aile yaşam merkezi, meslek ve sanat öğretme kursları, dijital kaynak ağırlıklı kütüphane, abdal kültür çalışmaları, restoran ve kafe, yöresel mutfak, Yerköy sanat ve kültür ürünlerinin sergilendiği mini müze oluşturulması sinema salonu,  tiyatro salonu, konferans salonu, düğün ve nikâh salonu. Yerköy kültür, sanat ve tarihi ile ilgili çalışmaların toplanması, yayınların artması; Kültürel belleğin oluşmasını sağlayan çalışmaların  yapılması ve desteklenecek.
Kültür festivali düzenlenmesi; edebiyat, kültür, tarım ve el sanatlarını içeren gelenekselleşecek bir festival çalışmasının başlatılacak. İlçe merkezi ve köyleri de kapsayacak kültür, spor ve bilgi yarışmaları ile eğitimin teşvik edilmesi; Bilgi, yetenek, türkü, bisiklet, uçurtma, koşu, model uçak gibi farklı kültür, sanat ve spor alanlarında yarışmaların düzenlenmesi, bunlarla eğitimin teşvik edilmesi, köyler ile bağın artırılması, ilçe ve köy insanlarının kaynaşması amacıyla farklı türlerde yarışmaların düzenlenecek. Yurt dışındaki gurbetçi Yerköylülerle diyalogların artırılması ve yatırımlarının Yerköy’e yapılmasının teşvik edilmesi Yurt dışında yaşayan ve her yaz ilçemize tatilini geçirmeye gelen gurbetçilerimizle diyalogların artırılması için etkinlikler düzenlenerek, yatırımlarını ilçemize yapmalarının teşviki için imkânlar sağlanacak.
Her yıl yerel yönetim konferansının ve etkinliklerinin düzenlenmesi; Yerköy’de ikamet eden ve Yerköy dışından katılımcılar ile yerel yönetim hizmetlerinin tartışılması, yeni fikirlerin ortaya çıkarılmasına öncülük edilecek. Belediye bülteni çıkarılması; belediye hizmetlerinin bilgilendirilmesi ve etkinliklerin duyurulması amacıyla haftalık olarak yayınlanacak bülten çıkarılacak. Sosyal hayatın normalleşmesi adına güvenlikli bir Yerköy oluşumu için adımların atılması, Turizmi desteklemek amacıyla konaklama yerlerinin kurulmasına destek olunması, 7/24 alo Yerköy belediye hattının oluşturulması ve etkin bir şekilde kullanılması, Yoksul ve ihtiyaç sahipleri için yardım market kurulması, Belediye evi kurulması hedeflerimizin arasında yer almaktadır” dedi.
“Kentsel dönüşüm ve yeni yerleşim alanlarının oluşturulması”
Yerköy Belediye başkanı seçildiğinde kentsel dönüşüm için projeler hazırlanması için kolları sıyacağını ifade eden Yılmaz;” Plansız yapılaşmanın önlenmesi, gecekonduların dönüştürülmesi, konut inşasında çifte standardın önlenmesi, ilçe şehir planının yeniden ele alınması, park ve yeşil alanların artırılması, altyapı ve üstyapı eksikliklerinin giderilmesi, sosyal alanların genişletilmesi.
Yerköy’ün Çiçekdağı ve delice ırmağı arasına sıkışan merkez yerleşim alanını farklı alanlara açmak; TOKİ 1-2’ye ilave yeni projelerin oluşturulması Çiçekdağı ve Köseli ile ortak toplu konut projeleri geliştirilecek. Kent konseyi oluşturulması; Yerköylü akademisyen, bürokrat ve diğer yetişmiş insanlardan kurulacak platform yılda iki kez toplanacak, iki yılda bir çalıştay düzenlenecek. Böylelikle Yerköy’ün yarını için bir yol haritası ve stratejik vizyon belirlenecek. İstişareye önem vererek tüm Yerköylümüzü kapsayacak şekilde Yerköy kent konseyinin kurulumu sağlanacak.
Otogarın yeniden düzenlenmesi ve Yerköy’e yakışır bir yapı kazanması, Yerköy köprüsünün yeniden ele alınması ve daha uygun çözümlerin üretilmesini sağlayacağız.”
“Çevresel Yatırımlar, Islah Çalışmaları”
Yılmaz, Delice ırmağı ıslah çalışmaları yapacaklarını belirterek; “Delice ırmağı çevresinin ıslah edilerek, çevrenin park, bahçe ve mesire alanı olarak dizayn edilmesi kafe, restorant, çayhane tarzında aileye uygun mekânlar haline getirilmesi, çevrenin görsel ve kültürel kimlikli güvenli bir sosyal alan olması çevrenin yaklaşık 15 km’lik bir alanın sosyal alan olarak kullanılabilir hale getirilmesi. Yeşil enerji’ye önem verilmesi ve yeni projeler geliştirilmesi; Delice ırmağı üzerinde 1 MW’lık elektrik üretim santralı çalışmaları başlatılarak, güneş ve rüzgâr enerji potansiyeli olan yerlere yatırım amaçlı öncülük edilmesi. Karbon ayak izi konusunda halkın bilinçlendirilmesi; Karbon ayak izi gündelik yaşantımızda kullandığımız enerjinin karbondioksit olarak maliyetidir. çevrenin korunması ve küresel karbondioksit dengesi için bilinçli enerji kullanımı gerekmektedir.
Sigarasız ortamların artırılması ve teşvik edilmesi; bölgemizde solunum yolları hastalıkları ve kanser vakaları yüksek düzeydedir. bu konuda proaktif olunmalı, koruyucu ve önleyici yaşam tarzı teşvik edilmelidir. Termal sağlık merkezi ve jeotermal tesislerini aktif hale getirilmesi; çevre temizliğinin artırılması ve bu yönde halkın bilinçlendirilmesi, orman alanları tespit edilerek “her vatandaşa bir ağaç projesi” gibi projelerin geliştirilmesi, ağaçsız cadde, sokak, meydan okul, kamu ve özel tesis bırakılmaması. Yerköy’ün yeşil bir çehreye kavuşması için adımlar atılacak.”
“Gençlik ve spor”
Gençlik konseyi oluşturulmasını sağlayacağını söyleyen Yılmaz, “Spor kompleksinin kurulması, mevcut stadın düzenlenmesi çevresine tesislerin kurulması, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, halı saha, masa tenisi, voleybol ve basketbol sahası, tenis kortu yapılması. Yürüyüş alanları oluşturulması diğer spor faaliyetleri için alanların oluşturulması. Yerköy spor kulüplerinin desteklenmesi, yeni kulüplerin kurulmasının teşvik edilmesi, mahallelerde spor alanlarının ve merkezlerinin oluşturulması sağlayacağı.”
“Eğitim”
İlçedeki tüm devlet kurumları ile ortak eğitim projelerinin geliştirilmesi sağlayacaklarını söyleyen Yılmaz, ”Eğitim amaçlı sivil toplum kuruluşların oluşturulmasına destek olunması,
sivil toplum kuruluşları ile ortak projelerin geliştirilmesi, ilçenin muhtelif yerlerinde okuma evlerinin kurulması, kadınlar, yaşlılar ve ailelerin bu okuma evlerinde kitaba ve kültürel etkinliklere erişiminin kolaylaştırılması. Halk eğitim ile ortak projelerin gerçekleştirilmesi, meslek kurslarının açılması fakir öğrenciler için üniversite hazırlık kurslarının ve üniversite tercihi konusunda danışmanlıkların koordine edilmesi gibi çalışmaların yapılması. Risk altındaki çocukların ve ailelerin bilinçlendirilmesi, madde bağımlılığı kapsamındakilerin rehabilitasyonu çalışmaların yapılması,son zamanlarda hem ülkemizde hem de ilçemizde artmakta olan, madde bağımlılığı konusunda toplumun her kesimini bilinçlendirmek adına adımlar atılarak, madde bağımlısı tespit edilenlere rehabilitasyonu konusunda öncülük edilecek. Okullarla ortak projelerin geliştirilmesi sağlanacak.
AK Parti dönemi ülkemiz için kalkınma dönemi oldu. Yerköy Ak Parti Ruhunun, Yerköy’de de Şahlanmasını İstiyor. Şimdi Ak Hizmet Zamanı. ŞİMDİ AK günler zamanı. Yerköy yeni bir vizyon istiyor” şeklinde konuştu.
Kadir Yılmaz kimdir,
1976 yılında Yerköy’de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Yerköy’de tamamladıktan
sonra Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunu ve Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu bitirdi. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde de devam etmektedir.
Özel sektörde mesleği üzerine 2 yıl çalıştıktan sonra bir süre Yerköy’de esnaflık yaptı.
2005 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumunda tekniker olarak göreve başladı.
2007 yılından bu zamana kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğünde görev yapmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Hizmet y?lmaz

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. değerli kardeşim,yerköy’ün sorunlarını,ihtiyaçlarını ve hasretini ne güzel özetlemişsin,inşallah bu göreve layıkıyla gelirsin seni cani gönülden tebrik ederim.

  2. böyle bir göreve layıksın abi zaten bu yerköye senin gibi genç ileri görüşlübiri lazım yopksa bu yerköy ilermez böylece kalır dualarımız senle abi

  3. Başarıya giden yolun ortak akıldan geçtiğini belirtmişsiniz umarız ortak karar ve sayın Başbakanımızın onayı ile bu ilçe için hayır ve başarılar getirirsiniz.

  4. Güzel ilçemiz için temenni ve projeleriniz gerçekten takdire şayan Allah yar ve yardımcınız olsun .Genç bir bakış dinamik bir yaklaşım cesur stratejiler kararı sabırsızlıkla bekliyoruz.

  5. AKP yönetimi göreve geldiği günden bu zamana kadar verdiği her sözü vaadi yerine getirmekle bu millete vefasını en iyi şekilde göstermiştir. Hep yeni hep diri hep genç hep hak ve halktan yana olan vatandaşın menfaatlerini göz önünde bulundururken devletin varlığından konumundan hiç bir zaman ödün vermeyen bir yaklaşımla başarıyı getirmiş ve getirmeye de devam edecektir. Kadir Bey Aday Adaylığınız inşallah bu hükümete bu halka yakışır olmuş Aday gösterilmeniz le de Şirin Yerköy ü AKP yönetiminin ne kadar önemsediğini görmüş olacağız.

  6. “Yeni vizyon, yeni şehir, yeni belediye, yeni başkan sloganımızla daha genç, daha dinamik, daha modern, daha sıcak bir yüz ile Yerköy belediye başkan adaylığına talip olduğunuzu belirtmişsiniz insört ve broşürlerinizi gördüm ve okudum aday gösterilirseniz sizin de ilçemiz inde kazanacağı kanaatindeyim. Allah iyi ve müsbet düşünce ile hareket edenlerin yanında olur lütfen düsturunuzdan vazgeçmeyin

  7. Saygıdeğer kardeşim çok manidar temennilerde bulunmuşsunuz ilçemizin yeni bir yüze heyecana yeni projelere ihtiyacı var sizde yeni bir yüz yeni taze bir kan olabilirsiniz bir çok probleme siz çözüm bulursunuz inşallah ekibinizde sizin gibidir diye düşünüyorum temayül yoklaması sonuçlarıda size ve ilçemize güneş doğduracak bir sonuç olsun inşallahltusunda olsun

  8. Öncelikle Aday Adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun diyerek söze başlamayı uygun görüyorum. Bizler siyaset yapma hakkına sahip değiliz fakat bu canlanmaya 15 -20 günlük bir ses çıkarışa bu kulvarda bende varım diyerek farkın fark ettirilmesine kayıtsız kalamadık .Aday gösterildiğinizde elbette bir çok alanda yapacağınız çalışmalar bizleri ilgilendiriyor . Özellikle eğitim ve öğretim alanında yapmayı hedefledikleriniz beni ve arkadaşlarımı gerçekten heyecanlandırdı .Ben bir eğitimciyim zümre başkanı olarak da bir çok arkadaşımla üzerinde durmayı hedeflediğiniz konuları tartışıyoruz ve şimdiye kadar bu şekilde yaklaşımlarla karşılaşmadığımız için hüznü ve sevinci de bir arada yaşıyoruz. Unutmayalım ki eğitimsiz hiç bir hedefe başarıya ulaşamayız. Sizden de açıkçası umut var olduk. Diliyoruz ki doğru dürüst şeffaf eğitime önem veren belediyecilik adına siz aday gösterilir ,çocuklarımıza gençlerimize örnek olarak onlardan desteklerinizi esirgemez, geleceğimizin teminatı olanlara ümit inanç ve hayat kapılarını açarsınız. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz.

  9. abi hayırlı olsun artık kısmet diyelim. ancak şunu da söylemek isterim ki kısmet olur da aday olursan, seçimden sonra unutulacak vaatleri verme bazıları gibi, oy için gençlerin hayalleri ile oynama kimlik toplayıp kandırma senden ricam budur şimdiden hayırlısı olsun.

  10. HAKKINDA HAYIRLSI, ZEKİCE BİR DAVRANIŞ ADAY OLMAYACAĞINI BİLİYORSUN AMA İKTİDAR PARTİSİNİN ADAY ADAYI OLUŞUN SENİN ÇALIŞTIĞIN KURUMDA YÜKSELMEN İÇİN İYİ FIRSAT.GELECEKTEKİ SEÇİMLER İÇİNDE AKILDA KALMA YOLU.TAKTİK DOĞRU.ADRES DOĞRU.BÜTÜN KURNAZLAR AKP DE.DURMAK YOK ?????DEVAM

  11. sivil toplum kuruluşları ile ortak projelerin geliştirilmesi, ilçenin muhtelif yerlerinde okuma evlerinin kurulması, kadınlar, yaşlılar ve ailelerin bu okuma evlerinde kitaba ve kültürel etkinliklere erişiminin kolaylaştırılması. Halk eğitim ile ortak projelerin gerçekleştirilmesi, meslek kurslarının açılması fakir öğrenciler için üniversite hazırlık kurslarının ve üniversite tercihi konusunda danışmanlıkların koordine edilmesi gibi çalışmaların yapılması. Risk altındaki çocukların ve ailelerin bilinçlendirilmesi, madde bağımlılığı kapsamındakilerin rehabilitasyonu çalışmaların yapılması ,son zamanlarda hem ülkemizde hem de ilçemizde artmakta olan, madde bağımlılığı konusunda toplumun her kesimini bilinçlendirmek adına adımlar atılarak, madde bağımlısı tespit edilenlere rehabilitasyonu konusunda öncülük edilecek beyanında bulunmuşsunuz mükemmel inşallah muvaffak etsin işiniz zor görünüyor allah kolaylık versin size iyi çalışmalar

  12. akp hangi adayı gösterirse göstersin fark etmeyeceği partinin her halükar da kazanacağını düşünen bir strateji izleniyor .mantıklı da doğru bir sistem fakat gösterilen adayında çok önemli olduğunu unutmamak lazım .aday düşünür planlar icraata geçirir parti ise destek verir. koordinasyonu iyi kurmak önce adayı belirlemekle olacaktır. umarız aday adaylığınız adaylıkla adaylığınızda başkanlığınızla sonuçlanır.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji