YouTube

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,01
  • BIST
    %-0,50
Yozgat Basını, Yemekte buluştu

Yozgat Basını, Yemekte buluştu

Vali Necati Şentürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Yozgat il ve ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerine yemek düzenledi.
10012011gazetePolis Evi’nde düzenlenen yemek öncesi konuşan Vali Necati Şentürk, Türk basınının kıyamete kadar şerefle, şanla, onurla, yüksek milli idealler ve milli ülküler etrafında görev yapması dileğinde bulundu.
Gazetemiz Sayfa Editörü Ferhat Kayhan’ında katıldığı yemekten konuşan Vali Şentürk, 10 Ocak’ın aynı zamanda Mülki İdari Amirler Günü olduğunu da hatırlatarak; “Her iki bakımdan da büyük mutluluk duyuyorum. Basınla ilgili en güzel sözleri Mustafa Kemal Atatürk söylüyor. Basının Türk milletini aydınlatan, onu irşat eden, onu saadete eriştiren büyük bir ekol ve okul olduğundan bahsediyor. Hakikaten Türk basını bir okuldur, bir ekoldür. Biraz evvel saydığım idealler etrafında görevini yerine getiren büyük bir kuruluştur. Hani basın demokrasilerde dördüncü kuvvet derler ya, bu dördüncü sıralamada çok fazla gerçek değil bazen basın birinci kuvvet de olabiliyor Türkiye’de.
Basından beklenen şey, basının kendi ilkeleri çerçevesinde hareket etmesi, ilkeli bir yayıncılık anlayışını benimsemiş olması lazım. Bir de tabi kamuoyunu aydınlatırken güvenli bir yayıncılık esas almalı, objektif ve tarafsız bir yayın yapmakta özen göstermelidir” dedi.
YOZGAT BASININA ÖZEL ÖVGÜ
Vali Şentürk, ulusal basın, milli basın, gayrimilli basın gibi ifadeleri hiçbir zaman Türk basını için kullanmak istemediğini belirterek, Yozgat basını için övgü dolu ifadelerde bulundu.
Şentürk şöyle konuştu: “Hakikaten milletini, devletini ve milli menfaatleri şahsi menfaatlerinin çok ötesinde seven, benimseyen ve kendisini adeta milli menfaatlere feda eden bir basından bahsedebiliriz, Yozgat için gururla bahsedebiliriz.
    Hakikaten ülke sorunları  söz konusu olduğu zaman bakıyorum ki Yozgat basını tek ses şeklinde ve tekbir avaz şeklinde çıkıyor. Yozgat’ın meseleleri söz konusu olunca yine aynı duyarlılığı gösteriyorlar, bu bakımdan son derece mutluyum, Yozgat basınından memnunum. Bu güne kadar benim kendilerinden yapmış olduğum ricalarımı yerine getirdiler. Hiçbir zaman şahsi bir ricam olmaz, kendimle alakalı da olmaz. Hadi arkadaşlar gelin bakalım kamuoyu oluşturalım, memleketimizi kalkındıralım, eğitimimizi daha yüceltelim, sosyal sorunlarımızı masaya yatıralım dediğimiz zaman hep benim yanımda oldular, benimle birlikte oldular ve yüce idealler etrafında görevini yaptılar.”dedi.
Yemeğe Vali Şentürk’ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu da katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji