YouTube

  • DOLAR
    %0,69
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %0,99
  • BIST
    %-0,06
Yozgat Buharalıoğlu’na ağladı

Yozgat Buharalıoğlu’na ağladı

Yerköylü Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın kanı kurumadan Yozgatlı ikinci şehidini toprağa verdi. Vatan aşkı ile yanan yüreği üniversite sonrası askerlik görevini seçmesine sebep olan Buharalıoğlu Ailesi’nin biricik evladı Teğmen Bahadur Fuat Buharalıoğlu, görev yeri Tunceli’de hainlerle girilen çatışmada şehit oldu. Ailesine Cumartesi gecesi bildirilen acı haber tüm Yozgat’ın yüreğini yaktı.
05022011sehitTunceli merkez Geyiksuyu kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada şehit düşen Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu (28) Yozgat’ta Pazar günü düzenlenen törenin ardından göz yaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.
 
Şehit Teğmenin naşı ilk olarak evine getirildi. Burada şehidi annesi ve kız kardeşleri karşıladı. Hüznün ve göz yaşının hakim olduğu karşılama anında şehidin annesi ve kız kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak göz yaştı döktü.
 
Hakkari’deki hain mayın saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Erhan Ar’ın ardından bu kez Yozgatlı Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’na göz yaşı döktü. Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene binlerce insan katılırken, cenaze namazı da toplu birlikte kılındı.
 
Cenaze törenine Milli Savuma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
04091101 2
Törenin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı’na getirilen şehidin annesi Ayten Buharalıoğlu ve iki kızı ellerini birbirine kenetleyerek göz yaşı döktüler. Daha sonra şehidin babası Seyit Buharalıoğlu getirildi.
 
ŞEHİT ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜLER
 
Törene katılan komutanlar şehit annesinin yanına gelerek ellerini öptüler, taziyede bulundular.
 
Burada şehidin annesi Ayten Buharalıoğlu; “Oğlumun intikamını alın, kanını yerde bırakmayın, Allah sizleri korusun” diyerek dua etti.
 
GELİN-DAMAT CENAZE TÖRENİNDE
 
Cenaze törenine yeni düğünleri olan gelin ve damat da katıldı. Tören alanına gelen çiftin yakasına şehidin fotoğrafı takılırken, gelinin göz yaşlarını tutamadığı gözlendi. Bu sırada genç  bir kadın “Yeter artık, öldürün bu köpekleri, yazık yavrularımıza” diye bağırarak fenalık geçirdi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan cenaze töreninde Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz, Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna verilen mücadele kahramanca şehit olduğunu söyledi.
 
Yapılan konuşmanın ardından İl Müftüsü Nuh Korkmaz cenaze namazı kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından yoğun kalabalık eşliğinde cenaze namazı içerisinde Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun Türk Bayrağı’na sarılı naşı Yozgat Şehitliği’ne götürüldü. Buharalıoğlu evinin önünden cenaze arabasıyla da olsa son kez geçti.
Göz yaşları ve dualar eşliğinde ebedi istirahatgahına yolcu edilen Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun tabutuna sarılı Türk bayrağı ailesine teslim edildi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji