YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,43
  • BIST
    %-0,50
Yozgat Havalimanı Çed Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yozgat Havalimanı Çed Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’a yapılması planlanan havalimanı’nın bölgenin ihtiyaca cevap verecek, işlevsiz kalmayacak bir havalimanı olacağını söyledi
23012013cedYozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’a yapılması planlanan havalimanı’nın bölgenin ihtiyaca cevap verecek, işlevsiz kalmayacak bir havalimanı olacağını söyledi.
Yozgat’a yapılması planlanan Yozgat Havalimanı Projesinin, Çevresel Etki Değerlendirmesi (CED) toplantısı düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen toplantıya Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda ÇED raporunu hazırlayan MGS Firma Yetkilisi Çetin Çakır, bir sunum yaparak proje ve çevresel etkileri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Çakır, Yozgat’a en yakın havaalanı yaklaşık130 kmmesafede bulunan Nevşehir,220 kmmesafede bulunan Ankara ve190 kmmesafede bulunan Kayseri olduğunu belirterek, “Yapılması planlanan havalimanı ile özellikle turizm, lojistik, tarım ve gıda gibi sektörlerle ilin büyük ölçüde önem kazanacağı düşünülmektedir. Planlanan Yozgat Havalimanı, uluslararası uçuşlar için planlandığından, sadece Yozgat’ın değil aynı zamanda bölgenin tamamının ihtiyacını karşılayacaktır.
Ayrıca bölgenin yurtdışında çalışan, bir kısmı yurt dışında yerleşik olan işçiler ve ailelerinin seyahatleri ile hac ve umre ziyaretlerinin yüksek potansiyelini de kaldırabilecek kapasitede olması gerekmektedir. Bölgenin turistik ve tarihi değerlerinden Alacahöyük ve Hattuşşaş’a da yakın konumda bulunması nedeniyle, Yozgat Havalimanı’ndan Çorum, Tokat ve Nevşehir’in bir bölümünün de faydalanması sağlanarak bölgesel bir nitelik kazanması beklenmektedir” dedi.
Yozgat Havalimanı Projesi için yapılan tahminlerle göre 2017 yılı için, havalimanını 1 milyon 500 bin yolcunun kullanacağı kabulü yapıldığını ifade eden Çakır, “Alanı kullanacak uçak tipinin Türk Hava Yollarına ait B-737-800 veya benzer tipte olması planlanmaktadır. 3500 x45 mboyutlarında 1 adet pist, 240 x120 mboyutlarında 1 adet apron, 392,5 x24 mboyutlarında 1 adet taksirut planlanmaktadır.
Ayrıca iç ve dış hatlar terminal binaları ve havalimanı için gerekli diğer tüm tesislerin yapımı gerçekleştirilecektir. Yozgat Havalimanı yatırım süresi, 1 yılı projelendirme süresi olmak üzere toplam 4 yıl olarak tespit edilmiştir. Havalimanı ekonomik ömrü 30 yıl olarak planlanmıştır. Ancak havalimanının kullanım talebi doğrultusunda gerekli bakım ve onarım çalışmaları gelişen teknoloji alternatifleri doğrultusunda yapılarak projenin ekonomik ömrünün devamlılığı hedeflenmektedir. Yapımı planlanan Yozgat Havalimanı üst yapı tesisleri de dahil olmak üzere yaklaşık 420 hektarlık alana ihtiyaç duyulmaktadır.
Yozgat Havalimanı inşaat aşamasında 500 kişinin, işletilmesi aşamasında ise bin kişinin çalıştırılması planlanmaktadır. Ayrıca günlük ortalama 4 bin 100 kişinin havalimanında verilen hizmetlerden faydalanacağı belirlenmiştir” diye konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat için rüya olan bir projenin hayata geçirileceğini belirterek, “Ulaştırma bakanlığı altyapı genel müdürlüğü görevlileri ile sık sık görüştük ve bize azami ilgi gösterdiler. Havaalanı projemiz ülkemizin yetiştirdiği değerli devlet siyaset adamlarının emeğiyle kararıyla başlamış belli bir sistematik içerisinde devam eden bir projedir.
ÇED değerlendirme yönetmenliğine göre yapılacak olan işlerin Yozgat ayağı bugün inşallah bitecek, bu uzun soluklu bir süreç, ama önemli bir dönemini, köşe taşını burada yerleştiriyoruz, önemli bir bölümünü burada icra ediyoruz” dedi.
Nisan ayı itibarıyla ÇED değerlendirmesinin müspet bir şekilde tamamlanacağını ondan sonra yine devlet büyüklerine müracaat ederek işin daha da hızlandırmalarını isteyeceklerini ifade eden Vali Yazıcı, “Bizler devlet adamı olarak ilimize yapılan bir yatırımın hızlı ve olgun bir şekilde uygun bir şekilde ilimize gelmesini sağlamaktır. Havalimanının fiziki durumunu, coğrafi yapısını gösteren haritaya batkımızda da anlıyoruz ki hakikaten bölgenin ihtiyacına cevap verecek, işlevsiz kalmayacak bir hava alanı olacak.
Bir çok havaalanı yapılırken birçok tenkitler gündeme getiriliyor. Ama tenkit yapılan havaalanlarının şuan geldikleri konum itibariyle bilet bulunamadığını ve kendi potansiyelinin kendisinin ürettiğini görüyoruz. İnşallah hızlı tren projesi gibi havaalanı projesi de uygulamaya geçtiğimiz zaman Yozgat’ın süratli bir şekilde kalkınması ve gelişmesi noktasında önemli bir görev ifa edecektir. Ankara’daki ve Kayseri’deki hemşehrilerimizi saymazsak nüfusumuzun iki üç katının yurt dışında İstanbul, İzmir ve Bursa’da yaşadığını düşünürsek havaalanının boş kalmayacağına inanıyorum. Havaalanı projesi için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah havaalanı yapılmasıyla ilimizin önemli bir eksiği giderilmiş olacak” diye konuştu

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Ankara Dedi Verdi Yozgat

BİRDE BUNLARA BAKIN

6 yorum

  1. Hep oyaladılar durdular yıl oldu 2015. 56 tane havalimanı var Türkiye’de ama Yozgat’ta daha ihalesi bile yok. 2020’de mi açılacak? Ey benim cahil halkım uyan!

  2. Sabirsizla bekliyoruz yozgat havalani ni ne guzel fransa dan kayseri bitti simdik fransa yozgat yolculuk basliyor

  3. Insallah yapilirda bizde görürüz 5 senedir yapılacak diyorlar küçücük hakkariye bile yaptılar inşallah benim memlektimede yaparlar canım memleketime

  4. Yozgat in artik daha cok ve daha cabuk gelismesi lazim cunku yozgat yedigi ceza dan dolayi hep geride kaldi nufusumuzun yuzde 80 ni yurt disinda yasiyo artik bi havaalani bari yapilsin artik bizde biraz Turk olmanin ayricaligini yasayalim

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji