YouTube

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,66
Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik : "Bu yılki tema Cami ve İlim"

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik : "Bu yılki tema Cami ve İlim"

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ekim ayının ilk haftasının 1986 yılından 2003 yılına kadar Camiler Haftası olarak, din görevlilerin camilerden bağımsız düşünülemeyeceğinden hareketle 2003 yılından itibaren de ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlandığını söyledi.

Bu yılki temanın Cami ve İlim olduğunu dile getiren Müftü Sezik, “İnsanlık tarihi boyunca Hz. Adem (a.s) dan itibaren bütün insanlar doğru ya da yanlış bir şekilde ibadet etmişler ve her dönemde ibadet mekanları var olmuştur. Dolayısıyla İslam tarihi boyunca da Müslümanlar olarak cami ve mescitler bizim ibadethanemiz olmuştur. Hz, Peygamber (sav) Efendimiz hicret ettiğinde Medine’ye ulaşır ulaşmaz ilk icraatı bir ibadethane yani Mescid- Nebevi’yi inşa etmek olmuştur. O günden itibaren de tarih boyunca bütün Müslümanlar cami merkezli bir hayat sürmüşlerdir.

Hatta yeni kurulan şehirlerde bile şehrin en merkezine cami inşa edilmiş ve şehir o camiye göre şekillenmiş ve planlanmıştır. Son zamanlarda bu hususta evrilmeler olsa da insanımız kurduğu her köye, yaşadığı her mahalleye bir cami inşa etmeyi asla ihmal etmemiş cami ve cami görevlisi hayatın her aşmasındaki önemli yerini korumuştur.

Cami görevlileri sosyal hayatta insanımızın doğumu, ölümü, sünneti, düğünü aile anlaşmazlıkları dahil günlük hayatının her safhasında yer almış, topluma gerektiğinde imamlık, gerektiğinde danışmanlık, gerektiğinde rehberlik yapmış vatandaşın ihtiyaç duyduğu her alanda vatandaşın yanında yer almıştır. Hz. Peygamber (sav) döneminden bu güne cami ve mescitlerimiz bir ibadethane olduğu kadar aynı zamanda bir ilim merkezi (okul), gelen heyetlerin kabul edildiği ve resmi görüşmelerin yapıldığı devlet dairesi, gerektiğinde sohbet merkezleri gibi bir çok işlevi olan bu kutsal mekanlar hep hayatın merkezinde yer almıştır.

Son yıllarda gerek Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu alanda sempozyumlar düzenlemekte ve birçok etkinlikler icra edilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2011 yılından itibaren her hafta farklı bir tema işleyerek toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflemekte olup  hafta içerisinde çeşitli etkinlikler ve faaliyetler icra etmektedir. Bu sebeple 2011 yılında camiler ve din görevlileri haftasında “Cami ve Çocuk”, 2012 yılında “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet”, 2013 yılında “Cami-Kadın ve Aile”, 2014 yılında “Cami ve Gençlik”, 2015 yılında “Cami ve Namaz”, 2016 yılında  “ Cami ve Kitap”, 2017 yılında “ Cami, Şehir ve Medeniyet”, 2018 yılında “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler”, 2019 yılında  “ Cami ve Hayat” ana teması ekseninde çeşitli faaliyetler icra edilmiştir. Bu sene 2020 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının  teması “Cami ve İlim” olarak belirlenmiştir. Yılbaşından bu tarafa bütün dünyayı kasıp kavuran salgın nedeniyle sınırlı da olsa ilimizde bu tema çerçevesinde planlanan programlar İl Müftülüğümüzce icra edilecektir.

Ancak ne var ki bu seneki programlar geçen senelerdeki gibi kalabalık ortamlarda panel , konferans şeklinde değil daha çok sosyal medya, yerel basın ve TV programları şeklinde olacaktır. Tüm personel ve vatandaşlarımızın bu programları gerek sosyal medyadan gerek mahalli televizyonlardan takip ederek faydalanmasını ümit ediyorum. Tekrar haftamızın tüm vatandaşlarımız, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını, bütün insanlığın bu salgın hastalıktan bir an önce kurtulmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji