YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-1,25
Yozgat mercimek ekiminde birinci sırada

Yozgat mercimek ekiminde birinci sırada

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, Yozgat’ın yeşil mercimek üretiminde ülkesel bazda birinci sırada olduğunu söyledi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü il genelinde yerli çeşit mercimeğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Şahan çeşidi yeşil mercimeğin deneme ekimi Boğazlıyan İlçesine bağlı Gövdecili köyünde yapıldı.
İl Müdürü Tanju Özkaya’nında katıldığı ekim programında yerli yeşil mercimeğin önemi çiftçilere anlatıldı.
Özkaya burada yaptığı açıklamada Yozgat’ın ülkesel bazda mercimek ekiminde birinci sırada olduğunu ifade etti.
Özkaya, “İlimiz iklim ve toprak şartlarına uygun yerli tohum çeşitlerinin yaygınlaştırılması gayesiyle İl Müdürlüğümüzce son yıllarda yoğun faaliyetler yürütülmektedir.
İlimiz mercimek üretiminde ülkesel bazda 1. Sıradadır. Bu üretimi daha da artırmak için çalışmalar yapmaktayız. İlimizde çiftçilerimiz, yeşil mercimekte genelde ithal çeşit olarak adlandırılan Kanada çeşidinin ekimini tercih etmektedir. Oysa Bakanlığımızın Araştırma kuruluşları ve özel kuruluşlarca geliştirilmiş olan yerli çeşitlerimiz mevcuttur. Bu yerli çeşitlerden Şahan çeşidi yeşil mercimek çeşidini, İlimiz şartlarında denemek gelişim ve verim değerlerini ölçmek gayesiyle ekimini yaptık.Yapılan bu deneme ekimlerinin takibi üretim sezonu boyunca İl Müdürlüğümüz teknik personelimiz ve çiftçimiz ile birlikte yapılacaktır. Yapılan bu deneme ekimi üretim sezonu boyunca İl ve ilçe teknik personelimiz tarafından takibi yapılacak olup ilaçlama ve bakım çalışmalarının zamanında yapılması sağlanacak ve ürünün gelişim aşamaları gözlenecektir. Hasat, çiftçilerimizle birlikte yapılacak olup sonuçlar çiftçilerimize ve kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji