YouTube

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %0,86
Yozgat’ı bu kitaptan öğreniyorlar

Yozgat’ı bu kitaptan öğreniyorlar

Yozgat Valisi Ziya Polat ‘Şehrimiz Yozgat’ isimli ders kitabı hazırlayan öğretmenlere başarı belgesi vererek emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Vali Polat, “Bu kitapla çocuklarımız ilimizin tarihi ve doğal güzellikleri, turistik alanları, coğrafyası ve bitki örtüsünü tanıma olanağı bulacak” dedi.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yozgat ile ilgili doktora tezi, araştırma makalesi, lisans, yüksek lisans ve doktora tezi hazırlamış olan eğitimcileri bir araya getirildi ve bir çalışma grubu oluşturuldu.  Yozgat’ı anlatan kitap için bir araya gelen 7 kişilik grup 6 aylık sürede “Şehrimiz Yozgat” kitabını oluşturdu. Söz konusu ekip içerisinde tarih, coğrafya, sosyal bilgiler öğretmeni ve eğitim programcısı yer aldı.
ÜNİTELER BELİRLENDİ
Eğitimciler kendi dallarında yaptığı araştırmalar ile üniteleri belirledi. Milli Eğitim Bakanlığından Temmuz ayı itibariyle gelen onay ile yeni eğitim yılında kitabın Ortaokul öğrencilerine ders kitabı olarak verilmesine karar verildi. Hazırlanan bu kitap ile Yozgat ilk kez öğrencilere tüm detayları ile anlatılmış oldu.
NE ANLATIYOR?
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yozgat’ın tanıtımı amacıyla yayınlanan “Şehrimiz Yozgat” kitabı Yozgat’ın kültürel yapısı hakkında ve farklı birçok konuda öğrencilere bilgi veriyor. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından  oluşturulan kitabın yazarları Ali Şamil Coşkun, Hakkı Atilla Şimşek, Makbule Savaş Sezer, Mehrican Çakıroğlu, Muhammed Yusuf Akdoğan, Nilüfer Turan, Nusret Salmanlı, Sabit Akyol, Salih Aksoy’dan oluşuyor. Kitabın editörlüğünü de Salih Aksoy yaptı. Kitapta Şehrimizi Tanıyoruz, Şehirlerin Hikayesi, Şehrim Çalışıyor, Şehrimde Ben gibi ünite başlıkları yer alıyor.
KİTABIN BAŞLIKLARI
Hakkı Atilla Şimşek ve  Makbule Savaş Sezer’in görsel tasarımını yaptığı Şehrimiz Yozgat kitabının içeriği “Yozgat’ın Konumu ve Coğrafi Özellikleri, Yozgat’ta İnsan Doğa İlişkisi, Yozgat’ın Nüfus Özellikleri, Şehrimizdeki Doğal Afetler, Yozgat’ın Dünden Bugüne İdare Yapısı, Yozgat’ın Kuruluş ve Gelişim Süreci, Yozuna Yoz Katılsın İlin Oban Yozkent Olsun,Yozgat’ın Komşu ve Kardeş Şehirleri, Kültür ve Sanat İmkanları, Tarihi ve Turistik Mekanlar, Şehrimizde Düzenlenen Festival ve Şenlikler, Yozgat’ta Sinema ve Tiyatro, Yozgat’ta Bilim ve Sanat, Şehrimize Kimlik Kazandıran Eserler, Şehrimizin Yetiştirdiği Önemli Şahsiyetlerden Örnekler, Şehrimizin Sözlü Edebiyat Ürünleri, Yöresel Çocuk Oyunları, Yöresel Yemeklerimiz, Halk Oyunları,Geleneksel Giyim Kuşam, El Sanatları, Yozgat’ın Ağız Özellikleri, Şehrimizde Deyim ve Atasözleri, Yozgat’ta Yerel Yayıncılık, Yozgat’ta Müzik Kültürü, Yozgat’taki Eğitim Kurumları, Yozgat’ta Gençlik ve Spor Faaliyetleri başlıklarından oluşuyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji