YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,19
  • ALTIN
    %-0,37
  • BIST
    %0,15
Yozgatlı Dernekler Federasyonu İftarında 4 Bin Yozgatlı bir araya geldi

Yozgatlı Dernekler Federasyonu İftarında 4 Bin Yozgatlı bir araya geldi

Ankara’da, Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 Bin Yozgatlı bir araya geldi.
Sincan’da Tandoğan Mahallesinde düzenlenen İftar programına; Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Milletvekili adayları, Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mesut Kaya, dernek başkanları, siyasi ve stk temsilcileri, Ankara, Çorum ve Kırşehir Dernek temsilcileri katıldı.
Birlik beraberlik adına renkli görüntülere sahne ola iftar programında Yozgatlılar hoşça güzel vakit geçirdi. Programda ilahiler eşliğinde Semazen gösterimi katılımcıların beğenisini kazandı.
Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mesut Kaya, iftar sonrası yaptığı konuşmada birlik beraberlik vurgusu yaparak Yozgatlılar olarak dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini söyledi.
Başkan Kaya, “Yozgat, Türkiye’nin kalbi, Anadolu coğrafyasının merkezidir. Yozgatlılar ise bu ülkenin her zaman yiğit, düzgün, yüksek karakterli, çalışkan, ülkesine ve milletine bağlı insanlarıdır. Ancak hem eğitim hem ekonomik nedenlerle bugün 2 milyonu aşkın Yozgatlı hemşerimiz, Yozgat merkezi dışında yaşamını sürdürmektedir. Büyük çoğunluğumuz da gerek coğrafi yakınlık gerekse diğer nedenlerle Türkiye’nin başkenti Ankara’da yaşamımızı sürdürüyoruz. Ankara’da bulunan çeşitli derneklerimizi, sivil toplum çalışmalarında daha örgütlü ve daha güçlü bir aşamaya geçirmek için, bir federasyon çatısı altında toplama çalışmasına başlamış bulunuyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere‘Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nu oluşturuyoruz ve Yozgatlının, Türk insanının sesini artık daha gür duyması için kolları sıvıyoruz.”dedi.
Ankara’da çok sayıda Yozgatlı STK’ların bulunduğunu ifade eden Kaya, “Ankara’mızda irili ufaklı çok sayıda Yozgatlı sivil toplum örgütü bulunmaktadır. Bunların güçlü bir çatı altında toplanmasının vakti geldi de geçiyor bile. Halen mevcut olan iki federasyona ek olarak, görünen lüzum üzerine kendi federasyonumuzu kuruyoruz. Bu vesile ile katılımlarından dolayı bütün hemşerilerimize teşekkür ediyor. Bundan sonrada düzenleyeceğimiz farklı etkinliklerde buluşmayı ümit ediyorum.”diye konuştu.
yerköy iftar 3 Small
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji