YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,37
  • ALTIN
    %-0,11
  • BIST
    %-0,35
Yozgat'ta Anne Adayları Doğum Yapmadan Doğumhaneyi gezdi!

Yozgat'ta Anne Adayları Doğum Yapmadan Doğumhaneyi gezdi!

18052016dogum
Yozgat Devlet Hastanesinde gebe okulunda eğitim alan gebeler korkularını yenmek için doğumhaneyi gezdi.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından doğum öncesi ve sonrası yaşanılabilecek sorunlara karşı anne adaylarını bilgilendirmek amacıyla, Yozgat Devlet Hastanesi’nde gebe okulu projesi hayata geçirildi. Gebe eğitim programına katılan anne adaylarına gebelik, doğum, çocuk bakımı, emzirme, çocuk sağlığı gibi gerekli konularda bilgiler verilerek, daha bilinçli hale gelmeleri amaçlanıyor.
Gebe okuluna katılan anne adaylarına slayt ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimde, gebelik konusunda bilgi düzeylerinin arttırılması, doğum ve doğum eylemini anlatmak, korkularının giderilmesini sağlamak, bebek bakımı, beslenmesi, bebeğin sağlığı konusunda aileleri bilgilendirmek, gebeyi hastane ortamı hakkında bilgilendirmek ve doğum için hazırlamak, doğum öncesi ve sonrası yaşanan kaygılarla baş etmek ve bebeğin psikolojik durumunu tanımak gibi genel bilgiler aktarılıyor. Eğitim sonrasında gebeler korkularını azaltmaları için doğumhaneyi gezerek, doğum yapacağı yeri görüyor.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, gebelerin sağlığını yakından takip edip bebek ölüm hızlarını dünya çapındaki bebek ölüm hızlarının seviyesine düşürmek için gebe okulu projesini başlattıklarını söyledi. Gebe okulu projesi ile bir yıl içerisinde bin 400 gebeye eğitim verildiğini belirten Op. Dr. Kurca, “Bu projenin sonucunda bebek ölüm hızlarının düşmesini amaçlamaktayız. Gebelik esnasında oluşabilecek sağlık sorunları ile ilgili gebelerimizi bilgilendirmekteyiz. Bebek doğduktan sonrada emzirmenin önemini, sezaryenle doğumların risklerini, normal doğumların daha sağlık açısından iyi olduğunu gebelerimize anlatmakta ve normal doğumu teşvik etmekteyiz. Bebeklerle ilgili olabilecek sorunların hepsini gebelerimize öğretmekteyiz. Eğitimimizi verdikten sonra eğitim verdiğimiz gebelerimize sertifika vereceğiz ve okuldan mezun edeceğiz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji