YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %1,31
  • BIST
    %3,10
Yozgat’ta Jeotermal Enerji Sondaj Çalışmaları Başladı

Yozgat’ta Jeotermal Enerji Sondaj Çalışmaları Başladı

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat merkezde başlayan jeotermal enerji sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi aldı
19062012akpYozgat İl Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarıyla Maden Teknik Arama (MTA) tarafından yürütülen Jeotermal Enerji Sondaj çalışmaları Yozgat Kapalı Cezaevi mevkiinde başladı. Sondaj çalışmalarını inceleyen AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ın jeotermal enerji kaynakları bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Sorgun, Sarıkaya, Yerköy, Boğazlıyan, Saraykent ve Akdağmadeni ilçelerimizde mevcut sıcak sular bulunmaktadır. Bunun yanında il genelinde de jeotermal enerji araştırma çalışmaları başladı. Özellikle Yozgat Merkezde sıcak suyun çıkması ilimiz açısından çok önemlidir” dedi.
Yozgat Merkez ve Şefaatli ilçesinde jeotermal enerji sondaj çalışmalarının başladığını ifade eden Milletvekili Başer, “Özel idare kaynaklarıyla MTA tarafından araştırma yapıldı ve belirlenen alanlarda sondaj çalışmaları başladı. Şuanda Yozgat Cezaevi mevkiinde500 metreatı100 metrederinlikte olarak sondaj çalışması yapılacak.
İnşallah sıcak su çıkacak diye ümitliyiz. Daha önce Çatak mevkiinde sondaj çalışması yapılmış fakat yeteri derecede sıcak su elde edilememişti” diye konuştu.
Jeotermal enerjinin Yozgat’ın kalkınmasında birinci derecede önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Başer,”Sorgun ilçemizde sıcak sular konut ısıtmasında, termal turizmde ve seracılıkta kullanılıyor. İnşallah diğer ilçelerimizde sularımız en iyi şekilde değerlendirilecektir.
Jeotermal enerji, termal turizmin yanında, seracılık açısında da bulunmaz bir nimettir, bundan en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji