YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,32
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %3,10
Yüksek Okulun çözülemeyen büyük sorunu – 2

Yüksek Okulun çözülemeyen büyük sorunu – 2

Dünyaya hükmetmek, Âleme Nizam vermek üzere yola çıkan büyük Komutan ve eşsiz İskender Gordion’ a (Yassıhöyük, Polatlı ve Eskişehir arasında) geldi.
Buraya özellikle gelmek istiyordu. Çünkü, 400 yıllık bir efsanenin ürünü olan, ünlü “Gordion Düğümü” buradaydı. M.Ö. 738 yılında, buraya gelen İskender, hemen düğümün bulunduğu iki tekerlekli arabanın yanına gitti.
Bu düğüm, kentin kurucusu Gordios tarafından yapılmış, arabanın boyunduruğu, bir kayış ya da ağaç kabuğu ile bağlanmıştı.
Düğümün ne başı, ne de sonu belli değildi.
Kimse, bu düğümü çözemiyordu.
Daha da önemlisi, bu düğümü çözenin, tüm Asya’ya hâkim olacağına inanılıyordu.

Bir diğer inanca göre bu düğüm, Asya’nın ve Anadolu’nun düğümü idi. Bunu çözen, Anadolu’nun ruhsal lideri olacaktı. Çünkü, Baştanrı Zeus böyle olmasını istemişti.
İskender, önce düğümü uzun uzun inceledi. Çevrede toplananlar, bıyık altından gülerek, kralın bu düğümü çözemeyeceğinden emin görünüyorlardı. Oysa İskender, akıl almaz bir iş yaptı.
Kılıcını çekti ve bir vuruşta düğümü parçaladı.
Kehanet gerçekleşmişti.
Anadolu’nun yolu açılmıştı.
Köşemizi takip eden Saygıdeğer okurlarımız biliyorlardır ki aylardan beridir takip ettiğimiz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olan Sayın Sadir DURMAZ’ ın da TBMM Kürsüsünden de gündeme getirdiği ancak halen çözülmeyen/çözülemeyen Yüksek Okulumuzun büyük sorununu (!) geçen haftada dile getirdik…
Bunun üzerine Yerköy Belediye Başkanı Sayın Mehmet AĞAOĞLU beni arayarak sorunun Belediyeden kaynaklanmadığını, Üniversitenin çözüm bulması gerektiğini tekrar belirtti.
Konuşmadan anladığım kadarı ile Belediye Başkanı Sayın AĞAOĞLU, Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Murat KOÇSOY ile diyalog yollarını tamamen kapatmış durumda sadece Yüksek Okul Genel Sekreteri Oğuz DUYGU ile görüşebileceğini üstü kapalı olarak belirtti.
Doğaldır ki hiç birimiz İskender olamayız ancak bu denli basit bir lağım sorununu çözmek için de İskender’ in yöntemlerine de, askeri dehasına da, çözüm odaklı yönetimine de gerek yok biraz anlayış, hoşgörü, orta noktada buluşma, diyalog ile rahatlıkla sonuçlanabilecek bir sorunu ancak bizler bu denli Arap saçına çevirebilirdik ki, nitekim de öyle yaptık…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji