YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %1,90
Ziraat mühendisi hayali olan çizgi filmi yaptı

Ziraat mühendisi hayali olan çizgi filmi yaptı

Çiçekdağı İlçesinde Ziraat Mühendisi Hüseyin Alkan dokuz yıl önce arkadaşlarının da teşvikiyle çıktığı yolda Şehrin Dokuz Bilgini (ŞEDOBİ) adını verdiği projeyi hayata geçirdi.
Çizgi film senaryosunda, Erdemli Şehri kurmak isteyen Dokuz Bilgin’in dokuz kötü yaratık  Türedi’lere karşı verdiği mücadeleyi konu alan bir çizgi filmde, Mevlana, Yunus Emre, Farabi gibi tarihi şahsiyetlerin sözlerine de yer veriyor.
Ziraat Mühendisi Hüseyin Alkan, 2011 yılında öğretmen arkadaşları ile sohbet ettikleri sırada çizgi film yapma hayaline başladığını belirterek şu ifadelerde bulundu:
“2011 Yılında ilk bu Şedobi’nin hayali başladı. Öğretmen arkadaşlarla otururken eğitimden ve çeşitli konularda konuşurduk bende o konuşma sırasında çocukların eğitime mutlu gitmesini düşündüm, nasıl olur diye konuşurken çizgi film yapım diye söyledim tabi iş dediğim kadar kolay olmadı yaklaşık 4-5 yıl bu projeyi nasıl yapa bilirim şeklinde ana hatları ile senaryo nasıl yazılır, çizgi film nasıl yapılır diye çeşitli araştırmalarda bulundum. 4-5 yılın sonunda adını koya bildim. Adı Şedobi olacaktı. Şedobi, Şehrin Dokuz Bilginiydi.”
Projeyi ve kendini geliştirmek için bir çok kitabı okudunu söyleyen Alkan, “Projeyi geliştirmek için yoğun bir şekilde kitap okudum, çeşitli araştırmalara yöneldim araştırırken çok zor bir projeye başladığımı fark ettim, çünkü kapsamlı bir işti, daha önce birkaç kişi vardı yanımda daha sonra onlar bu işi bıraktı fakat ben bırakmadım ve kendimi daha da geliştirmeye başladım.”dedi.
Yedi yıl tek başına çizgi film senaryosu yazdığını ve son iki yıldır da eşinin büyük destek verdiğini belirten Alkan, “Eşim Tuğba Alkan ile 2 yıldır bir evliğimiz bulunmaktadır. Evlendikten sonra eşim Tuğba’da bana yardım etmeye başladı. Eşimin yardımı ile şimdi Şedobya masalları çıkarıyoruz. Evimizin bir odası boştu, ne yapalım diye düşünürken yeşil perde uygulayalım diye karar verdik. Eşimde yardım ettiği için o odada çekimler yapıyoruz. Ben çekim yapıyorum eşimde seslendirme yapıyor. Bu şekilde çizgi filmimizin çalışmaları devam ediyor. İlerleyen aşamalarda Şedobya romanı, Şedobya hikaye kitabı şeklinde ilerletmeyi, bu hayali şehri, dünyayı gerçekleştirecek adımları yavaş yavaş atmayı planlıyoruz. Belki biz bu çizgi filmi tam göremeyiz ama bu hayali şehrin gerçekleşmesini çocuklarımız, onun çocukları bu hayali şehri, ideal şehri gerçekleştire bilirler.”
Youtube’de video kanalı açtıklarını ve çizgi filmleri orada yayınladıklarını söyleyen Alkan, “Maskeli animasyon adı altında bir Youtube kanalı açtık hem Şedobi dünyasında var olan bir dünya gibi onun haberlerini sunmak hemde gerçek dünyadaki başarılı öğrencilerin haberlerini yapmayı planlamaktayım. Bu sayede hem başarı öğrenciler motive olsun, hemde Şedobyadan haberdar olsun istiyorum ve bunu amaçlıyorum.”
Seslendirme yapanların hiçbir şekilde ücret almadığını ve gönüllü destekle olduğunu ifade eden Alkan, “Çizgi filmimiz için çeşitli seslendirmelere ihtiyacımız oluyordu. Bu seslendirme için Şedobya için hiçbir şekilde karşılık almadan destek olanlar İstanbul’dan Müzisyen ve Müzik öğretmeni Murat Yaman,  Şerife Yüzgüleç, Sümeyye Bilgili seslendirmeliğini yaptılar. Çizimleri tek başıma yaptığım için sıkıntı çekiyordum sağ olsunlar onlar seslendirmelerini yaptılar onlara çok teşekkür ediyorum. Tabi bunların yanı sıra en büyük destekçimde eşim oldu, onun sayesinde masalları çıkara biliyorum.”dedi.
Ziraat Mühendisi Hüseyin Alkan’ın eşi Tuğba Alkan ise, eşinin uzun yılladır bu projeye gönül verdiğini ve ona bu hayaline destek olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “ Eşim Hüseyin Alkan, uzun zamandır bu projeye emek veriyor bunun bilincindeyim. Eşim gündüz işine gidiyor akşam ise eve geliyor sabahlara kadar Şedobya için çalışıyor. İlk zamanlara her bayan gibi bende eşime kızıyordum ‘gündüz zaten yoruluyorsun, dinlen bırak bu işi’ diyordum ama baktım çok emek veriyor bir şeyler ortaya çıkaramaya çalışıyor bende kendisine destek vermeye projesine inanmaya başladım ve ona desteğim her arttık. Bazı projeleri birlikte yapıyoruz. Örneğin masalların seslendirmelerini, hikayeleri yazarken ona destek oluyorum.”
Yaptıkları Şebodi karakterini hikâyelerini duyurmak için Youtube kanalı açıklarını belirten Tuğba Alkan, “Yapmış olduğumuz Şedobi karakterini sadece bizlerin değil daha çok kitleye ve özelliklede çocuklara ulaşmak için ne yaparız diye düşünürken Youtube kanalı açtık oradan eşimin sabahlara kadar çizdiği çizgi film karakterinin hikayelerini oradan yayınlıyoruz. İlk zamanlar gerek eşimin ailesi olsun gerekse benim ailem olsun bunu sizmi yapıyorsunuz diye çeşitli söylemlerde bulunurken bugün ailelerimizde bizlere destek veriyorlar ve kanalımızda da izlenimler gün gün artıyor ve bunada çok mutlu oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji