YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %0,50
12 Öğrenci, Kitap Okuma Yarışmasında İlçemizi Temsil Edecek

12 Öğrenci, Kitap Okuma Yarışmasında İlçemizi Temsil Edecek

Bu yıl 5.si düzenlenecek olan “Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması”na ilçemizden başvuran 12 öğrenci, Kayseri’de Yerköy’ü temsil edecek.
10042013mehmetKayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nın Milli Eğitim Bakanlığı oluruyla düzenlediği ve geleneksel hâle getirdiği kitap okuma yarışmasının bu yıl beşincisi düzenleniyor. Yerköy ilçemizden de bu yıl 12 öğrenci rehber öğretmenleriyle birlikte yarışmaya katılacaklar.
Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden de yarışmaya katılımların olduğunu vurgulayan Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, “Kayseri’de faaliyet gösteren Özel Kılıçaslan Eğitim Kurumları, Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik son beş yıldır ulusal düzeyde 100 temel eser okuma yarışması düzenlemektedir. Daha önceki yıllarda ilçemizden bir okul yarışmaya katılırken bu sene yapmış olduğumuz bilgilendirme toplantısının ardından Yerköy ilçemizden 3 ortaokul ve 3 lise olmak üzere 6 okulumuz yarışmaya başvurmuştur. Her okuldan iki öğrencinin katıldığı yarışmada toplamda 12 öğrencimiz ilçemizi temsil edecektir.” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı genel amaçları doğrultusunda; Türkiye genelindeki bütün ortaokul ve lise öğrencileri arasında; dikkatleri kitaba çekmek ve yoğunlaştırmak, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, okuduğu kitaba göre öğrencinin anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacı ile yarışmanın düzenlendiğini belirten Yavuz “Yarışmada ortaokul öğrencileri 11 lise öğrencileri ise 8 kitaptan sorumlu ve bu kitaplardan kendilerine 100 soru yöneltilecek. Öğrencilerimiz yarışma için Kayseri’ye rehber öğretmenleri nezaretinde gidecekler. İnşallah, ilçemizden göndereceğimiz öğrencilerimizin, hem ilçemizi hem de ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve güzel bir sonuç alarak geri döneceklerine inanıyorum.”dedi.
Son olarak yarışmaya katılan bütün öğrencilere başarılar dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, 11 Mayıs 2013 tarihinde Kayseri’de gerçekleşecek olan yarışmaya Yozgat ve diğer ilçeler arasında en fazla katılımın da Yerköy’den olduğunun altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji