YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %-0,08
  • BIST
    %0,80
15 TATİL SÖMESTR TAVSİYELERİ

15 TATİL SÖMESTR TAVSİYELERİ

Önümüzdeki hafta ayın 25 itibariyle Türkiye genelinde yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 700 bine yakın öğretmenimiz 16 gün sürecek bir tatil dönemine girecekler. Hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz bir dönemin yoğunluğunu ve yorgunluğunu bu ara tatilde atlatacaklar inşallah.
Yerköy ilçemizde yaklaşık 9000 öğrencimize karne verilecek, bazıları eskilerin deyimiyle tohlu (zayıf) getirirken bazıları başarı belgesi getirecek evlerine.
Bu iki hafta sürecek olan tatil dönemi, çocuklarımızın dinlenmeleri, eğlenmeleri ve stres atmaları açısından iyi bir fırsat olacaktır. Bu tatil dönemi, öğrencilerin okul sürecinde ilgilenemedikleri hobileriyle ilgilenmelerinin kişisel gelişimleri ve ruhsal sağlıkları bakımından çok önemlidir aslında.
 
Öğrencilerimiz ve eğitim camiamızın çalışanları için adeta nefes almak anlamına gelen bu tatilin yanında; değerlendirilmesi gereken asıl önemli bir husus da karnedir. Öğrencilerimizin başarı ya da başarısızlıklarının bir ara belgesi sayılan bu karneler, çocuğu aşırı övme ve yerme bahanesi olarak görülmemelidir veliler tarafından. Karne başarısızlığından dolayı çocukları aşırı yermenin çok ciddi olumsuz sonuçlara sebebiyet verdiği gibi; aşırı övgü ve ödülün de yine olumsuz sonuçlara yol açabileceği unutulmamalıdır.
Çocuğun başarısının önemli olduğunu ancak bu başarıyı hediyelerle aşırı abartmanın ödülü rüşvete çevirdiğini, karne bahane edilerek çocukların birbiriyle asla karşılaştırılmaması gerektiğini, anne ve babaların çocuklar üzerindeki beklentilerini çocukların kaldırabileceği ve onların kapasiteleriyle orantılı olarak oluşturması gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.
 
iki haftalık bu ara tatil süreci, anne babalar için çocuklarla çok yönlü ve yoğun bir aile paylaşımı adına bir fırsat olarak görülmelidir. Ayrıca sınavlara hazırlanan gençlerimize eğer dershaneye gidiyorlarsa ya da özel ders alıyorlarsa da dinlenmeleri için bir fırsat sağlanmalıdır.
 
Yarıyıl tatili döneminde çocuklarımıza ve gençlerimize birkaç tavsiyede bulunalım buradan: Tatil demek, hiçbir şey yapmamak demek değildir. Aile arasındaki bağları güçlendirmek, ertelediğimiz hobilerimizi yapmak, daha fazla ya da iyi arkadaşlık ilişkileri geliştirmek ya da eksikliğini hissettiğimiz konularda telafiler yapmak için önemli bir fırsattır. Her öğrenci kendi eğitim eksikliğini öğretmeninden ya da anne-babasından daha iyi bilir. Tatilde ilk hafta ya da ikinci hafta bu eksikliği giderecek çalışmalar yapabilir mesela. İmkanları ölçüsünde sanat, kültür, spor alanlarında kendini geliştirebilir. Kendini mutlu edecek etkinlikleri aşırıya kaçmadan yapabilir. Ders çalışmak tabii ki önemlidir. Bunun yanında edebiyat, bilim, deneme kitapları okuyarak zihinsel aktivitelerini de geliştirebilir.
Şimdiden tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dilerim. Selam ve saygı ile…
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Şurda milliyetçilik muhafazakarlık yapanlar bunu boş yere yapmasa da, biraz olsun Türkçemizi yazım kurallarına göre düzgünce kullansa nasıl olur? Eklemeden önce birkaç kez okusanız çok mu olur?

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji