YouTube

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,33
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %-1,12
19 Mayıs, Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs, Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Yerköy şehir stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı.
1905201119mayisAtatürk’ün Samsunda yaktığı kurtuluş meşalesi 92’inci yılında aynı heyecan ve coşkuyla Yerköy’de de yanmaya devam etti.
19 Mayıs töreni programına, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlanan 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerine Yerköy şehir stadyumunda devam edildi.
Yerköy Stadı’nda devam eden kutlama programın, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Altan, Garnizon Komutan Zafer Çekici, Yerköy Belediye Başkan Mehmet Ağaoğlu, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, Daire amirlerini ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen törende, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Garnizon Komutan Zafer Çekici, Yerköy Belediye Başkan Mehmet Ağaoğlu öğrencileri ve vatandaşları selamlaması ile birlikte, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programına başlandı.
Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Garnizon Komutan Zafer Çekici ve Yerköy Belediye Başkan Mehmet Ağaoğlu’nun selamlaması sonrasında, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç günün anlam ve önemi anlatan konuşmasında şu ifadelerde bulundu.
“Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir.
Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.
DSCF7221Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.
19 Mayıs 1919′da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır.
Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.
Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.
Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.
Hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun.” dedi.
Doğan’ın konuşması sonrasında öğrenciler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı okundu.
Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı okunması sonrasında TOKİ ilk öğretim Okulu ve Yerköy Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri tarafından halk oyunları gösteriler sergilendi.
Halk Oyunları sonrasında, törene katılan öğrencilerin tören geçişi gerçekleşti. Sonrasında öğrencilerin hazırlamış oldukları oyun gösterileri sergilendi.
19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasında öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, gösteriler, motosiklet gösterileri ilçe halkı tarafından ilgiyle izlendi.
Haber: Yerköy Gazetesi
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji